Campionatul deschis al mun. Chișinău la Șah, Tineret 14, 16, 18 ani | 2021

Chisinau

Cei mai puternici tineri șahiști din Chișinău, dar și din nordul și din sudul țării participă  în perioada 13-17 octombrie la Campionatul deschis al  municipiului Chişinău la șah clasic.

Competiţiile sunt desfăşurate de către Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a mun. Chişinău în comun cu  Federația de Șah din Republica Moldova   și sunt găzduite în premieră de Centrul de instruire și inovații Tekwil.

La competiţii au fost admiși  șahiști și șahiste până la 18 ani, care posedă  rating ELO. Concursul  se desfăşoară separat între băieți și între fete, în sistem elveţian, conform Regulamentului FIDE.  Fiecărui participant i se acordă  60 minute pentru toată partida şi 10 sec. la fiecare  mutare.

Sportivii clasați pe primele trei locuri în clasamentul general (masculin și feminin), cât și până la 16 ani și până la 14 ani vor fi decorați cu cupe, diplome și premii bănești. Campionii din clasamentul general vor fi premiați cu câte o mie de lei.

După remiza din întâlnirea directă din runda a treia,   elevele Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din Chișinău  Felicia Ojog și Emilia Bîtcă au acumulat câte 2,5 puncte și conduc clasamentul în Campionatul feminin.

Laurențiu Panfilii din Chișinău și Stas Cebotari din Fălești au reușit să învingă toți adversarii săi în primele runde și conduc clasamentul masculin, fiind urmați pe poziția a treia de Iurii Miron cu 2,5 puncte. Mâine urmează partida decisivă:  Laurențiu va juca cu piesele albe cu Stas.

Related posts

Leave a Comment