Campionatul mun. Chişinău la Șah între Juniori 8-14 aniЧемпионат Кишинева по Шахматам среди Юниоров 8-14 лет

Campionatul mun Chisinau juniori 8 14 ani

======================================================================================

     Cei mai puternici tineri şahişti din municipiul Chişinău s-au întrunit la  Şcoala Sportivă Specializată nr.7 de şah (str. Vasile Lupu, 14)  . Aici în perioada  31 ianuarie – 9 februarie 2014 s-a desfășurat   Campionatul municipiului Chişinău la şah între juniori  pînă la 8-14 ani. Ignorînd temperaturile joase şi ispita de a se juca mai mult cu zăpada 123 de adepţi ai „gimnasticii minţii” au luptat pentru medalii și pentru a obține dreptul de a juca în finala Campionatului național  pe categorii de vârstă pînă la 8,10,12  ani, care va avea loc în perioada 21 – 26 aprilie.

          Competiţia s-a desfăşurat la patru categorii de vîrstă. Au fost admişi numai şahişti cu categorie sportivă.  Aceasta demonstrează o creştere constantă a nivelului de pregătire a tinerilor şahişti din capitală.

          În turneul copiilor pînă la 8 anișori au participat 27 de mici  şahişti. Medalia de aur i-a revenit elevului Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău  Vlad Socolov cu un rezultat maxim  de 9 puncte din 9 posibile. Între fete  pînă la 8 ani pe primul loc s-a clasat  eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău Nicoleta Nicorici. 

          Pentru cea mai numeroasă  grupă, cea a  șahiștilor pînă la 10 ani, a fost nevoie de două săli. Au participat 48 de  şahişti. Pe prima treaptă a podiumului a urcat elevul Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah   Dragoș Cereș  cu un rezultat de 8,5 puncte din 9 posibile. Între fete  pînă la 10 ani medalia de aur  a fost înmînată elevei Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău Paula Mocanu. 

           Între  copii pînă la 12 ani au participat 29 de tineri  şahişti, dintre care 7 cu categoria întîia, trei cu rating internaţional. Lupta a fost foarte interesantă, iar soarta primului loc s-a hotărît în  finalul ultimei partide. Elevul Şcolii Sportive Specializate de şah din Chişinău Laurențiu Slănină  a reușit să  cucerească trofeul principal cu 8 puncte din 9 posibile la activ. În clasamentul fetițelor medalia de aur a obținut-o eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah   Valeria Mocanu. 

           Titlul de campion a municipiului  între  copii pînă la 14 ani l-a cucerit elevul Şcolii Sportive Specializate nr.7  de şah Vlad Vorobiov, iar campioană între fete a devenit eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah Livia Managadze.

            Premianții campionatului  între băieţi şi între fete au fost  premiaţi cu premii şi diplome. Turneul a servit ca un test serios pentru tinerii şahişti în ajunul Campionatului Republicii Moldova la şah pe categorii de vîrstă.

       Valeriu Coadă, Președintele Comisiei pentru copii și juniori a Federației de Șah din Moldova

IMG_3065

IMG_3059

CC 8 ani Fin

IMG_3084

IMG_3079

CC 10 Fin

IMG_3121

IMG_3117

CC 12 Fin

IMG_3115

IMG_3111

CC 14 Fin======================================================================================

Descarca imagini aici

Related posts

Leave a Comment