Campionatul municipiului Chișinău la șah clasic copii 2022

Campionatul mun. Chisinau

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a desfășurat în perioada 16 – 20 martie 2022 Campionatul deschis al municipiului Chișinău la șah clasic între copii.

Participanți  au fost repartizați pe categorii de vârstă (separat fete și băieți).

           În turneul băieților până la 8 anișori medalia de aur i-a revenit elevului Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din  Chișinău Serghei Larionov, care a acumulat 7 puncte din 7 posibile. Pe locul 2 s-a clasat Luca  Hariton, iar pe locul 3 Nathaniel Andronic. Între fete  pînă la 8 ani pe primul loc s-a clasat  Alexandra Poleacova, locul 2 Daria Mereuța, iar locul 3 – Taia Rotaru.

           Cea mai numeroasă a fost grupa  băieților până la 10 ani, în care  au participat 27 de tineri  şahişti. Medalia de aur a cucerit-o elevul Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din  Chișinău Victor Buzdugan, care a cumulat 9 puncte din 9 posibile, câștigând toți partenerii. Dragoș Pădure – locul doi, iar medalia de bronz a cucerit-o Rolan Pascariuc. Între fete  pînă la 10 ani pe primul loc s-a clasat  Anastasia Poleacova, locul doi- Valeria Garaba, iar locul 3 – Gabriela Ungureanu. 

            Premianții campionatului  au fost  premiaţi cu cupe, premii bănești  şi diplome. Turneul a servit ca un test serios pentru tinerii şahişti dun Chișinău în ajunul Campionatului Republicii Moldova pe categorii de vârstă, care se va desfășura în perioada 13- 17 aprilie 2022 la şah, care se va desfășura în or. Chișinău.

Related posts

Leave a Comment