Campionatul municipiului Chişinău de şah între cadeți sub 8 și sub 12 ani

 

 Locul și termenul de desfășurare

Campionatul se va desfășura pe adresa or.Chișinău, str.Vasile Lupu 14, în perioada 2 – 7 februarie 2024.

În Campionatul între cadeți sub 8 ani se admit șahiști din mun. Chișinău a.n. 2016-2017 cu categoria sportivă I, II, III, IV.

În Campionatul între cadeți sub 12 ani se admit șahiști din mun. Chișinău a.n. 2012-2013 cu categoria sportivă I sau II, care posedă cod ID FIDE.

Concursul se va desfăşura separat,  între băieţi şi între fete, în sistem elveţian sau circular, la decizia colegiului de arbitri, conform Regulamentului FIDE. Ritmul de joc  — 2 partide pe zi, controlul timpului – 30 min. fiecărui participant pentru toată partida şi 30 sec. la mutare.

Învingătorii competiţiilor se determină după numărul maxim de puncte acumulate în cadrul întâlnirilor. În caz de egalitate – se calculează coeficienţii: meci direct, Buhgolz (-1), Bergher, progres, numărul victoriilor, numărul victoriilor cu negru, numărul de partide cu negru, vârsta mai mică.

Confirmarea participării la Campionatul sub 8 ani cu prezentarea legitimației vizate în 2024 în data de 2 februarie de la 14.00 până la 14.15. Începutul primei runde la ora 14.30.

Confirmarea participării la Campionatul sub 12 ani cu prezentarea cu legitimației vizate în 2024 în data de 2 februarie de la 14.30 până la 14.45. Începutul primei runde la ora 15.00.

Ofertele vor fi expediate, de către antrenori legitimați la Federația de Șah, Colegiului principal de arbitri, până în data de  31 ianuarie 2024 la adresa electronică: ofertesah@mail.ru.

Model de ofertă:

Nume, prenume Data, luna, anul naşterii Categoria sportivă Antrenorul

Doritorii de a institui premii speciale adăugătoare sau de a mări fondul de premiere se pot adresa la aceiași adresă.

Sportivii clasați pe primele trei locuri în clasamentul general (masculin și feminin), până la 12 ani și până la 8 ani vor fi decorați cu cupe, diplome și premii bănești. Valoarea premiilor constituie: locul I  — 500 lei, locul II  — 450 lei, locul III —  400 lei.

Șahiștii clasați pe primele douăzeci de locuri în fiecare Campionat obțin dreptul de a participa la Campionatul Republicii Moldova la șah între cadeți pe categorii de vârstă, care se va desfășura în perioada 7-16 martie 2024.

Prezentul Regulament constituie drept invitaţie oficială la competiţii.

 

Website : www.sahmoldova.md, www.academiabologan.md

Related posts

Leave a Comment