Campionatul Naţional de şah între elevi 2018Campionatul Naţional de şah între elevi 2018

      In perioada 02-06 ianuarie in Municipiul Balti a avut loc Campionatul National elevi la sah.La start sau aliniat peste 120 de jucatori din Balti,Draganesti,Singerei,Copaceni, Chisinau, Drochia, Riscani, Edinet, Tiraspol,Rezina,Falesti,Orhei, Ungheni, Nisporeni,Floresti.Competitile au fost organizate la inalt nivel organizatoric.Toti invigatorii au fost renumerati cu premii banesti,diploma si medalii.Este de remarcat faptul ca in unele categorii de virste sau inpus clar si convingator acumulind 100% din puncte posibile asa sportivi ca Bargan Victoria(Chisinau),Codreanu Marius (Balti) si Lashkin Jegor ( Tiraspol). Paralel cu Campionat a fost organizat turneul international de sah cu elo pina la 2000,la care au participat sportivi din Moldova, Ucraina,Ungaria.Au partcipat 32 de sportivi.1 loc a fost ocupat de Roenko Artur(Ucraina),2 loc-Cojocari Dmitri, 3 loc-Sevciuc Vladlen.(Moldova) Au fost enumerati cu premii banesti, diplome, cupe.
Aducem multumiri Federatiei de sah R.Moldova care a sponsorizat intr-o mare parte aceste competiitii.


REGULAMENTUL

Campionatului Naţional de şah între elevi 2018

 I. Scopul şi sarcinile:

–  popularizarea şahului în Republica Moldova;

–  verificarea nivelului de pregătire a tinerilor sportivi;

–  selectarea  tinerilor şahişti, care  vor reprezenta Republica Moldova în 2018  la campionatul mondial între elevi  pe categorii de vârstă.

II. Perioada şi locul desfăşurării competiţiilor

Campionatul va avea loc în incinta Şcolii Sportive Şcolii Sportive nr.2  din mun. Bălţi, bul.  Larisa, 1A  în perioada 2 – 6 ianuarie 2018. Şedinţa reprezentanţilor şi tragerea la sorţi – 2.01.2018  la orele 14.00. Deschiderea competiţiilor şi Runda I – 2 ianuarie 2018 la orele 15.00.

III. Condiţiile de participare

Din partea fiecărui raion sunt admişi campionii și campioanele raioanelor  la categoria respectivă de vîrstă.

La 9 ani  se admit sportivi  a.n. 2009 şi mai mici cu categoriile IV, III, II și I.

La 11 ani  se admit sportivi  a.n. 2007 şi mai mici cu categoriile  III, II și I.

La 13 ani  se admit sportivi a.n. 2005  şi mai mici cu categoriile III, II și I.

La 15 ani  se admit sportivi a.n. 2003  şi mai mici cu categoriile III, II și I.

Competiţiile se vor desfăşura conform sistemului determinat de colegiul de arbitri în dependenţă de numărul de participanţi. Fiecărui jucător i se acordă  la partidă 61 minute.

La competiţii vor fi admişi numai şahişti legitimaţi la una din  asociațiile afiliate la  Federația de Șah a Republicii Moldova și care au plătit viza anuală pentru anul 2018.

Ofertele  de participare cu indicarea listei sportivilor, anului nașterii, categoriei sportive, cu vizele medicale, urmează să fie prezentate pînă la 28 decembrie 2017 prin e-mail sanduleacvasile@gmail.com sau pe adresa  or. Bălţi, Şcoala sportivă  nr.2 din mun. Bălţi, bul. Larisa, 1A (tel.:  0231 43702). Numărul locurilor la camin este  limitat si rezervarea se face  pina în data de  28.12.2017.

IV. Determinarea învingătorilor

Învingătorii competiţiilor  se determină după numărul de puncte acumulate în clasament.

În cazul egalităţii numerelor de puncte, acumulate de doi sau mai mulţi sportivi se aplică criterii în corespundere cu Regulamentul FIDE.

 V. Condiţiile administrativ-financiare

Cheltuielile, ce ţin de organizarea competiţiilor, arbitrare şi premierea învingătorilor, le suportă Federația de Șah a R.Moldova. Cheltuielile, legate de delegarea participanţilor ( masă, cazare, drum etc.),  le suportă organizaţiile care deleghează sportivii.

VI. Condiţii de premiere

Primii trei învingători din fiecare categorie  de vârstă (între băieți și între fete) sunt decoraţi cu diplome şi medalii de gradul respectiv, cât şi cu premii băneşti în valoarea următoare: premiile I – câte 250 de lei, premiile II – câte 200 de lei şi premiile  III – câte 150 lei.

Related posts

Leave a Comment