Campionatul Republicii Moldova la Șah 2019 | Juniori 8 – 10 ani

Baieti 8 ani   Fete 8 ani

Baieti 10 ani   Fete 10 ani

 

REGULAMENTUL

Campionatului Republicii Moldova la şah (masculin şi feminin)

  între copii până la 8 ani  şi până la 10 ani.    

I. Perioada  şi locul desfăşurării competiţiilor

     Campionatul va avea loc  în incinta ȘSS nr.7 de șah  (str.Vasile Lupu, 14)  din Chişinău  în perioada 27.02 – 03.03.2019.  Ofertele de participare  în word, cu indicarea listei sportivilor, anului nașterii, categoriei sportive,  se expediază de către asociațiile sportive  pînă la 25 februarie 2019  la adresa electronica: ofertesah@mail.ru  .

        Adunarea tehnică a antrenorilor va avea loc în incinta  ȘSS nr.7 de șah  (str.Vasile Lupu, 14) în data de  27 februarie la ora 13.00.  Antrenorii echipelor prezintă  ofertele și legitimațiile sportivilor de la ora 12.30 pînă la 13.00. Prima runda – 27.02.2019, ora 14.00.

II. Condiţiile de participare

Din partea fiecărui raion sunt admişi campionii și campioanele raioanelor  la categoria respectivă de vîrstă și premianții campionatelor municipale:

Pînă la 8 ani se admit sportivi a.n. 2011 și mai mici, care posedă categorie sportivă .

La categoria de  9-10 ani  se admit sportivi  a.n. 2009-2010, care posedă categoria 3-a, 2-a ori I.

Competiţiile se vor desfăşura conform sistemului determinat de colegiul de arbitri în dependenţă de numărul de participanţi. Fiecărui jucător i se vor acorda 90 minute  la partidă.

La competiţie vor fi admişi doar şahişti legitimaţi la asociațiile sportive afiliate la Federaţia de Șah a R. Moldova, care au achitat viza anuală pentru anul 2019.

   III. Determinarea învingătorilor

Învingătorii competiţiilor  se determină după numărul de puncte acumulate. În cazul egalităţii numărului de puncte acumulate de doi sau mai mulţi sportivi se aplică coeficienţii: Întâlnirea directă, Bucholtz trunchiat ( – 1) , Bergher, progresiv.

IV. Condiţiile administrativ-financiare

Cheltuielile, ce ţin de organizarea competiţiilor, arbitrare şi premierea învingătorilor, le suportă Federația de șah a Republicii Moldova.

Cheltuielile, legate de delegarea participanţilor (masă, cazare, drum etc.), le suportă organizaţiile care deleghează sportivii.

V. Condiţii de premiere

Primii trei învingători din fiecare categorie  de vârstă  sânt decoraţi cu diplome şi medalii de gradul respectiv cât şi cu premii băneşti în valoarea următoare: premiile I – câte 500 de lei, premiile II – câte 300 de lei şi premiile  III – câte 200 lei.

Related posts

Leave a Comment