Campionatul Republicii Moldova la Șah 2022 | Juniori 8 – 10 ani

Juniori

La Campionatul Republicii Moldova la șah, organizat de Federația de specialitate în perioada 13 -17 aprilie, au fost admiși optzeci și patru de copii campioni ai raioanelor și premianți ai campionatelor municipale din Chișinău, Bălți, Tiraspol, Comrat, Tighina, Râbnița, Fălești, Strășeni, Criuleni, Basarabeasca, Orhei,  Râșcani, Ialoveni, Florești, Sângerei, Ungheni, Rezina, Anenii Noi, Donduşeni ș.a.  Participanții  au fost repartizați conform categoriilor de vârstă: până la 8 și până la 10  ani, separat fete și băieți.

Elevul Academiei de Șah Bologan Luca Hariton a devenit campion al Moldovei între băieți până la 8 ani. El a acumulat 8,5 puncte din 9 posibile.

Pe locurile 2-3 s-au clasat elevii Școlii sportive de șah  nr.7 din Chișinău Serghei Larionov și Andrei Bezverhnii, care au acumulat câte 7 puncte.

           Medalia de aur  în campionatul fetițelor până la opt ani a obținut-o eleva școlii sportive din Florești Victoria Mînzat, care a acumulat 5,5 puncte din 7 posibile. Eleva Academiei de Șah Bologan Paula Mămăligă s-a clasat pe locul doi, iar medalia de bronz i-a revenit Alexandrei Poleacova, ambele din Chișinău.

          Între  băieți pînă la 10 ani au participat 26 de tineri  şahişti. Elevii Clubului regional de șah din Comrat au ocupat primele locuri. Vladislav Ivarlac, 7,5 puncte din 9 – locul 1, Vitali Jimji, 7 p. – locul 2. Medalia de bronz a obținut-o elevul  Școlii sportive de șah  nr.7 din Chișinău Victor Buzdugan cu  6,5 puncte.

         Anastasia Poleacova din Chișinău a acumulate 8 puncte din 9 posibile și s-a clasat  pe primul loc între fete  până la 10 ani. Ruslana Manoilă din Râșcani  (6,5 p.) – locul 2,  iar Ionela Scutelnic din Florești s-a clasat pe locul 3.

           Premianții campionatului  au fost  premiaţi cu medalii, premii bănești  şi diplome. Învingătorii Campionatului au obținut dreptul de a reprezenta Republica Moldova la Campionatul mondial de șah  între copii în orașul Batumi, Georgia și la Campionatul Europei de șah în Antalya, Turcia.

Related posts

Leave a Comment