CAMPIONATUL REPUBLICII MOLDOVA LA ŞAH CLASIC 2022

Campionatul Republicii Moldova

Republica Moldova are noi campioni la şah

      S-a finisat Campionatul Republicii Moldova la șah. După cele 7 runde disputate în cadrul Campionatului feminin două sportive au acumulat câte 5,5 puncte, fără a suferi vre-o înfrângere. Conform coieficienților de departajare campioană a RM la șah pentru prima dată a devenit discipola Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din Chișinău Ana Petricenco, care are numai 16 ani. Cupa de argint i-a revenit multiplei campioane a  Moldovei marei maestre internaționale Svetlana Petrenco. Pe locul 3 s-a clasat tânăra șahistă din Comrat Alina Mihailova, care a acumulat 5 puncte. Campioana RM a obținut dreptul de a reprezenta Moldova în perioada 20-31 august la Campionatul Europei în Cehia, iar premiantele vor reprezenta Moldova la Olimpiada Mondială la șah, care se va desfășura în luna iulie.

          În Campionatul masculin pe locul întâi s-a clasat tânărul maestru Dragoș Cereș, discipol al Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din Chișinău. Noul campion a acumulat 7 puncte din 9 posibile.  Pe treapta a doua a clasamentului a urcat maestrul internațional Andrei Macovei, campion al Moldovei în 2019, care are 6,5 puncte la activ. Campionul RM din 2012, 2020 și 2021 maestrul internațional Iulian Baltag a acumulat 6 puncte, obținând cupa de bronz. Campionul Moldovei va reprezenta culorile tricolorului la Campionatul Europei, care se va desfășura în perioada 27 martie – 6 aprilie în Slovenia.

          Din cauza pandemiei  la Campionat au fost admiși numai șahiști cu rating ELO mai mare de 1900, care au  reprezentat oraşele Chişinău, Bălți, Tiraspol, Comrat și Făleşti.

         În perioada 2-8 martie tinerii şahişti vor participa la Campionatul ţării între juniori și tineret, care se va desfășura în Chișinău.

All games

Related posts

Leave a Comment