Campionatul Republicii Moldova la șah pentru Veterani 2017Campionatul Republicii Moldova la șah pentru Veterani 2017

     S-a încheiat  Campionatul Republicii Moldova la șah pentru Veterani 2017.

La categoria 65+ campionul Republicii Moldova a devenit Albert Scovitin din or. Bender, care a acumulat 5,5 puncte din 7 posibile. Pe locul II s-a clasat IM Boris Nevednicii, cu 5 puncte la activ. Locul III i-a revenit lui Victor Socolov, care a acumulat acelaș punctaj, dar coeficientul suplimentar puțin mai mic.

     Secțiunea 50+ a fost cîștigată de FM Alexandr Cose din Fălești, care a acumulat 5,5 puncte la activ. Locul II a revenit FM Bogdan Pavlenko din mun. Chișinău, cu 5 puncte din 7 posibile. Ocupantul locului III, la fel cu 5 puncte la activ a devenit FM Vladimir Zhadko.

Felicitări învingătorilor!

******************************

Veterani 50+

Veterani 65+

******************************

REGULAMENTUL

Campionatului Republicii Moldova la șah printre veterani 2017

Scopul și sarcinile
Competițiile se desfășoară în scopul propagării șahului între veterani, ridicării măiestriei sportive a acestora, selectării celor mai puternici șahiști pentru participarea la Campionatele Mondiale și Europene între veterani în 2017.
Locul și termenul de desfășurare
Campionatul se va desfășura în incinta Clubului de șah și joc de dame (or. Chișinău, str.Sciusev 111) în perioada 13-15 ianuarie 2017.
Ceremonia de deschidere a Campionatului va avea loc la data de 13 ianuarie, ora 15.50. Runda I – 16.00.
Participanții și modul de desfășurare al competițiilor
La Campionat participă șahiștii în două categorii de vîrstă: 50-65 de ani (născuți între 1967-1953) și 65 de ani și mai în vîrstă (născuți cel tîrziu în 1952). La competiții vor fi admiși numai sportivii, care au achitat cotizația de membru pentru anul 2017. Sportivii sunt rugati sa se prezinte cu legitimațiile vizate in anul 2017, iar cei nelegitimati vor aduce copie după actul de identitate şi 2 fotografii. Competițiile se desfășoară conform sistemului elvețian în 7 runde. Timpul de gîndire – 60 de min + 10 sec/mutare fiecărui jucător.
Determinarea învingătorilor
Învingătorii competițiilor se determină după numărul mai mare de puncte acumulate. În cazul egalităţii numărului de puncte acumulate se aplică coeficienţii: 1.Bucholtz trunchiat (–1) , 2. Bergher, 3. Progresiv.
Campionii în grupele sale de vîrstă vor fi incluși în selecționata națională și obțin dreptul de a reprezenta țara la Campionatele Mondiale și Europene între veterani.
Premierea
Învingătorii și premianții Campionatelor se premiază cu diplome de gradul respectiv, medalii și premii bănești:
Locul 1 –  800 lei

Locul 2 – 600 lei

Locul 3 – 400 lei

Condițiile financiar-administrative
Toate cheltuielile ce țin de organizare, desfășurare și arbitrare a competițiilor le suportă Federația de Șah a Republicii Moldova. Participarea sportivilor – din contul sponsorilor, organizațiilor, care deplasează sportivii. Confirmarea participării la Campionat – pînă la data de 12.01.2017, tel: (022) 23-76-72 sau adresa electronica clubuldesah.md@mail.ru

Related posts

Leave a Comment