Campionatul Republicii Moldova la șah pentru Veterani 2022

În perioada 20 – 23 aprilie curent, în mun. Chișinău, se desfășoară Campionatul Republicii Moldova la șah pentru Veterani 2022.

CRM Veterani 2022

Rezultate 65+

Rezultate 50+

Ion Solonar – campion naţional la şah

Federaţia de Șah a Republicii Moldova a desfășurat în perioada  20-23 aprilie Campionatul Republicii Moldova la şah între veteraniLa campionat au fost admişi cei mai puternici veteran din Republica Moldova, care posedă rating internaţional, inclusiv  5 maeștri ai sportului.

Șahiștii au fost repartizați în două grupe conform vârstei: peste 50 de ani și peste 65 de ani. Lupta în campionat a fost foarte dură, toţi jucătorii având o bună pregătire teoretică și o bogată experiență. Campion între veterani 65+  a devenit maestrul Ion Solonar, care a acumulat 7 puncte din 7 posibile, învingând toți adversarii. Medalia de argint  a obţinut-o multiplul campion național maestrul internaţional Boris Nevednicii cu 5,5 puncte la activ. Bronzul l-a obținut maestrul internaţional Victor Romcovici.

Pentru prima dată în istoria bogată a acestor campionate, campion între veterani 50+  a devenit o doamnă. Marea maestră internațională Marina Șeremetieva a acumulat 6 puncte din 7 posibile, depășind toți reprezentanții sexului puternic. Medalia de argint  a obţinut-o maestrul Bogdan Pavlenco cu 5,5 puncte la activ, iar pe locul 3 s-a clasat Mihail Golștein cu 4,5 puncte.

În perioada 5-9 mai se organizează Turneul open internațional Cupa Federației de Șah a Republicii Moldova.

Related posts

Leave a Comment