Campionatului masculin de şah al Republicii MoldovaЧемпионат Молдовы по шахматам среди женщин

Pe data de 17 februarie curent s-a încheiat Campionatului masculin de şah al Republicii Moldova.

Cîștigătorul acestui campionat s-a dovedit a fi, prin surpriza MI Iulian Baltag, din Chișinău, care a revenit acasă după o perioadă de studii peste hotare. Lupta s-a dus pentru fiecare jumatate de punct, nefiind clar care poate fi finalul. Doar în ultima runda, după o înfringere neașteptată a lui Vladimir Hamițevici în fața lui Viorel Postolache situația s-a clarificat în favoarea lui Iulian, care a semnat „pace” cu Serghei Gostev din Tiraspol. Acumulînd 8 puncte din 11 posibile, Iulian Baltag devine Campionul Modovei pentru prima dată.

Pe locul II al campionatului s-a clasat MI Vladimir Hamițevici din Tighina, care a rămas în urma campionului doar cu jumate de punct, astfel acumulînd 7,5 din 11 posibile. Este de menționat faptul că cu 2 runde înainte de finalul turneului șansele lui Vladimir și ale lui Iulian era proximativ egale, ceea ce ne arată cît de încinsă a fost lupta.

Locul III în acest campionat i-a revenit campionului moldovei din anul precedent Serghei Vedmediuc, care avea la începutul turneului coeficientul Elo cel mai mare dintre participanți. Serghei a acumulat 7 puncte din 11 posibile, cu jumate de punct mai puțin ca vicecampionul acestei ediții.

La fel 7 puncte din 11 posibile a acumulat și MI Ruslan Soltanici din Chișinău, coeficientul suplimentar al caruia s-au dovedit a fi mai mic decît la Serghei Vedmediuc.

Click aici pentru a vedea clasamentul final

Click aici pentru mai multe imagini

Felicităm călduros învingătorii campionatului și le dorim succese frumoase în continuare! 

Related posts

Leave a Comment