Campionatului municipiului Chişinău la şah între juniori 8-14 ani Чемпионат Кишинева по Шахматам среди юниоров 8-14 лет

În perioada 17-25 martie 2012 în incinta Şcoalii Sportive Specializate nr.7 de şah din mun. Chişinău (str. Vasile Lupu, 23) s-a desfăşurat Campionatul municipiului Chişinău  la şah între copii pe categorii de vîrstă. Tradiţional la această competiţie participă în jur de o sută de tineri şahişti. Ediţia din acest an a adunat o sută douăzeci şi şapte de participanţi. Este un număr record, care demonstrează creşterea interesului faţă de „sportul minţii”. Participanţii au luptat pentru titlul de campion şi pentru dreptul de a juca în finala Campionatului Republicii, care se va desfăşurala Chişinăuîn perioada 2 – 10 iunie 2012.

Între băieți pînă la 12 ani în afara concurenţei a fost  Andrei Macovei, care a repurtat 8 victorii în 9 partide şi o singură remiză!  Locul doi l-a cucerit Nicolae Calincov, care a acumulat  7,5 puncte, iar locul 3 i-a revenit lui Alexandru Talmaci cu 6,5 puncte.

În această categorie de vîrstă la fete locul întîi i-a revenit Anastasiei Grigoriţa, locul doi – Liviei Managadze, iar pe locul 3 s-a clasat Valeria Gazea.

Medalia de aur în grupa băieţilor pînă la 14 ani a cucerit-o Cristi Nicora, care a acumulat 5,5 puncte din 7 posibile. Pe locul doi s-a clasat Cristian Grama, iar locul 3 i-a revenit lui Victor Mihălcean.

În grupa fetelor pînă la 14 ani titlul de campioană a Chişinăului l-a cucerit repărezentanta Chişinăului Diana Daicu cu 5 puncte. Medalia de argint i-a revenit Galinei Lesnic, iar pe locul 3 s-a situat  Selina Bostan.

Premianţii campionatului au fost decoraţi cu medalii, diplome şi premii. Campionatul acesta a demonstrat că şahul devine tot mai popular în rîndul copiilor.

==============================================================================================

==============================================================================================

Vezi mai multe imagini de la campionat:

Campionatului municipiului Chişinău la şah între juniori 8-10 ani (galerie foto)

Campionatului municipiului Chişinău la şah între juniori 12-14 ani (galerie foto) 

==============================================================================================

În perioada 24 martie – 1 aprilie 2012 în incinta Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah din mun. Chişinău (str. Vasile Lupu, 23) s-a desfăşurat Campionatul municipiului Chişinău  la şah între copii pînă la 10 ani pe categorii de vîrstă.  Ediţia din acest an a adunat 79 de participanţi.      Între băieţi pînă la 10 ani în afara concurenţei a fost  Ivan Schiţco, care a repurtat 9 victorii în 9 partide.  Locul doi l-a cucerit Vlad Vorobiov, care a acumulat  7,5 puncte, iar locul 3 i-a revenit lui Laurenţiu Slănină cu 7 puncte.

În această categorie de vîrstă la fete două participante au acumulat cîte 9 puincte din 10 posibile. Locul întîi i-a revenit Valeriei Mocanu, care a învins în partida cu Sofia Leonova, căreia i-a revenit locul  doi, iar pe locul 3 s-a clasat Ana Curoşu.

Primii şase concurenţi au obţinut dreptul de a reprezenta Chişinăul în finala Campionatului Republicii între băieţi pînă la 10 ani, care se va desfăşurala Chişinăuîn perioada 2 – 10 iunie 2012.

Medalia de aur în grupa băieţilor pînă la 8 ani a cucerit-o Laurenţiu Panfilii, care a acumulat 8 puncte din 9 posibile. Pe locul doi s-a clasat Daniel Daicu, iar locul 3 i-a revenit lui Dragoş Cereş.

Între fete pînă la 8 ani titlul de campioană a Chişinăului l-a cucerit  Alina Pruteanu  cu 5,5 puncte. Medalia de argint i-a revenit Feliciei Ojog, iar pe locul 3 s-a situat  Iana Danu.

Primii şase concurenţi au obţinut dreptul de a reprezenta Chişinăul în finala Campionatului Republicii între băieţi pînă la 8 ani, care se va desfăşura în incinta Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah din mun. Chişinău (str. Vasile Lupu, 23) în perioada 16 – 20 aprilie 2012.

Participanţiila Campionatau demonstrat o pregătire foarte bună pentru vîrsta lor şi sperăm că în viitorul apropiat ne vor bucura cu noi succese. Premianţii campionatului au fost decoraţi cu medalii, diplome şi premii. Le dorim să cucerească cît mai multe medalii şila Campionatulmondial la şah între elevi, care se va desfăşura în oraşul Iaşi (România) în perioada 28 aprilie – 6 mai 2012.

Valeriu Coadă, director-adjunct al Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah şi joc de dame din mun.Chişinău

 

==============================================================================================
 

Related posts

2 Thoughts to “Campionatului municipiului Chişinău la şah între juniori 8-14 ani Чемпионат Кишинева по Шахматам среди юниоров 8-14 лет

 1. Juminski Viorel

  Va felicitam cu aplicarea noului design (reusit) al site-ului! Va multumim pentru informatia oferita. 
  P.S. o doleanta: scrieti corect numele de familie al copiilor. de ex. nu Votobiov, ci Vorobiov, nu Juminchi, ci  Juminski.
  Va multumim anticipat

  1. admin

   In mod normal materialele despre evenimentele nationale se „produc” impreuna cu organizatorii si arbitrii acestor turnee…oricum vom incerca sa evitam acest fel de erori. Multumim.

Leave a Comment