Cantonament de performanță al Federației Romane de Șah și a Federației de Șah a Republicii Moldova

În perioada 6 – 14 aprilie curent, la Iași (Romania) se de sfășoară un cantonament de performanță la șah. Pornind de la ideea directorului executiv al FIDE, GM Victor Bologan, cantonamentul de performanță aduce printre cei mai promițători tineri jucători de șah din Moldova și România, sub îndrumarea GM Igor Lysyi din Rusia și GM Dmitri Svetushkin din Moldova.

Studenții grupului de elită sunt: ​​Deac Bogdan Daniel (18 ani, 2623), Tiberiu Georgescu (campion național 2018, 2509) Gavrilescu David (16 ani, 2475), Costachi Mihnea (19 ani, 2471), Stoleriu George , 2368), Mihail Miruna (15 ani, 2174) din România și Hamitevici Vladimir (2476), Macovei Andrei (19 ani, 2432), Schitco Ivan (16 ani, 2424) și Morozov Nikita din Moldova.

În același timp, grupele cu cei mai buni copii și juniori mici din Iași lucrează, găzduiți la frumoasa sală a Academiei de Șah Cotnari, cu reputații antrenori Vladislav Nevednicii, Vladimir Danilov, Vlad Ungureanu și instructorul Ștefan Axinte, sub coordonarea directă a antrenorului federal FRȘah, Radu Breahnă.

D-l Sorin Iacoban, președintele FRȘah, a declarat: “Acest cantonament este un bun  exemplu de colaborare între federațiile de șah din Republica Moldova și România. Cred că acesta este cel mai bun mod pentru ca ambele echipe să obțină cele mai bune rezultate internaționale.”

Site oficial

Related posts

Leave a Comment