Centrul de Performanță al Federației de ȘahCentrul de Performanță al Federației de Șah

     În data de 2 decembrie 2016 la Clubul de șah și dame din Chișinău s-a desfășurat ședința ordinară a Prezidiului Federației de Șah a Republicii Moldova. Ședința a fost prezidată de Președintele Federației dl Igor Dodon,  Preşedintele ales al Republicii Moldova.  Membrii Prezidiului l-au felicitat călduros cu  această ocazie  și i-au dorit multă sănătate șimult succes în atingerea scopurilor propuse pentru binele poporului Republicii Moldova.

       În cadrul ședinței au fost aprobate  Calendarul  acţiunilor sportive naţionale şi internaţionale a Federației de Șah pentru anul 2017, regulamentul de desfășurare a Campionatului Republicii Moldova în 2017, ListaLotului Naţional la Sah a R. Moldova pentru anul 2017.

       Urmînd exemplul țărilor cu cele mai frumoase rezultate în domeniul șahului, a fost luată decizia de a  fonda Centrul de Performanță al Federației de Șah. Acesta va avea patru departamente: selecționate de seniori, selecționate de juniori, antrenori, arbitri.Obiectivele Centrului sunt crearea conditiilor optime de pregătire pentru  sportivii de performanța din diferite localități a R.M, pentru antrenorii și arbitrii din R.Moldova. În funcția de antrenor principal al Centrului a fost aprobat marele maestru internațional Dumitru Svetușchin, antrenorul lotului național masculin.

      În baza cererilor și documentelor depuse a fost luată decizia unanimă de a afiliere  la Federația de Șah aAsociației de ȘAH a raionului Ștefan Vodă , Asociației Obștești  “Oameni Pentru Oameni” din mun. Edineț , Clubului Sportiv de Șah “Vasile Movileanu” din s. Secăreni, r-l Hîncești,Centrului de Creație a Copiilor din or. Rîșcani. Astfel numărul asociațiilor și cluburilor affiliate la Federația de Șah a ajuns la 23.

Related posts

One Thought to “Centrul de Performanță al Federației de ȘahCentrul de Performanță al Federației de Șah

  1. Nicolae

    Este o idee foarte interesantă. Vă doresc mult succes în realizarea acesteia! Sper că Fondarea Centrului de Performanță al Federației de Șah cu marele maestru internațional Dumitru Svetușchin în funcția de antrenor primcipal va impulsiona pregătirea șahiștilor și antrenorilor din Republica Moldova.

Leave a Comment