Conferința Internațională – „Șahul în Școala” la LondraМеждународная конференция – «Шахматы в школе» в Лондоне

===========================================================================================

Sergiu Bargan

In perioada 7-8 decembrie 2013 in cadrul Festivalului International London Chess Classic 2013 s-a desfasurat Conferinta internationala consacrata problemelor introducerii sahului in sistemul educational.
La conferinta au participat expertii din domeniul educatiei, reprezentantii universitatilor renumite si a federatiilor nationale din Marea Britania, Statele Unite ale Americii, Franta, Italia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Estonia, Israel, Latvia, India, Africa de Sud, Norvegia, Danemarca, Suedia si Republica Moldova. 
In prima zi a conferrintei au fost citite si discutate rapoartele expertilor din domeniul educatiei din diferite tari. In a doua zi au avut loc diferite seminare si mese rotunde, la care au avut loc deja discutii practice cu participarea expertilor si persoanelor oficiale din federatiile nationale si diferite asociatii sportive.
Ca si la conferinta din Romania, vizita lui Garry Kasparov la Conferinta a fost o surpriza foarte placuta. El, fiind presedintele Fondului „Kasparov Chess Foundation”, a subliniat importanta si necesitatea implementarii sahului in sistemul educational in fiecare tara. Totodata, marele Campion, a apelat la toate federatiile nationale cu rugamintea ca acestea sa contribuie la maxim la implementarea si dezvoltarea sahului in scoala. Kasparov a adus aminte tuturor celor prezenti despre imporatanta imensa a Hotaririi Parlamentului European referitor la introducerea sahului in sistemul educational.
Detalii urmeaza…

Bargan Sergiu,
Secretar general

===========================================================================================

Vezi aici site-ul oficial

Related posts

2 Thoughts to “Conferința Internațională – „Șahul în Școala” la LondraМеждународная конференция – «Шахматы в школе» в Лондоне

 1. Ion Gîrneț

  Kasparov nu este președintele la Kasparov Chess Foundation Europe.

 2. Bargan Sergiu

  Stimate dle Girnet,

  Marele campion mondial la sah, Garry Kasparov, este presedintele „Garry Kasparov Chess Foundation”. Ca Fondul International, aceasta organizatie are reprezentante in multe tari atit in Europa, cit si in tarile Baltice, SUA (oficiul central la New York) si Asia.
  Cititi Va rog mai atent textul anuntului unde este clar scris „presedintele „Kasparov Chess Foundation””, ce inseamna presedintele fondului si nu a reprezentantei sau filialei.
  Totodata, as dori sa Va multumesc pentru interesul si dorinta de a afla mai mult despre sah. Dumneavoastra ca un amator al sahului, evident, nu dispuneti de informatia veridica si exacta ce tine de sah. In acesta situatie si in scopul sa nu plasati comentariile sau informatiile de sah gresite, Va recomandam sa Va adresati mai des la speialistii la sah atit din cadrul Federatiei nationale de sah, cit si din cadrul scolii sportive specializate de sah a mun. Chisinau.   

Leave a Comment