Cupa Republicii Moldova la şah între cluburi și asociații sportive 2018Cupa Republicii Moldova la şah între cluburi și asociații sportive 2018

REGULAMENTUL

  desfăşurării Cupei Republicii Moldova

 la şah între cluburi și asociații sportive

 

  1. SCOPUL ŞI SARCINILE

Întrecerile se desfășoară cu scopul popularizării şi dezvoltării jocului de şah în oraşe şi raioane şi ridicării măiestriei sportive, desemnării celor mai puternici şahişti. 

  1. LOCUL ŞI TIMPUL

Cupa Republicii Moldova la şah între cluburi se desfășoară în localul Clubului de Şah şi Dame (str. Sciusev, 111) în data de 5 mai 2018.

Festivitatea de deschidere a competiţiilor şi prima rundă – orele 11.30 în data de 5 mai 2018.

            Festivitatea de premiere şi închiderea competiţiilor – orele 19.30 în data de 5 mai 2018.

  1. PARTICIPANŢII LA COMPETIŢII

La competiţii participă echipele cluburilor și asociațiilor de șah afiliate la Federația de Șah a Moldovei (nu mai mult de 8 echipe conform Rankingului). Componenţa echipei 6 jucători și 2 în rezervă. Fiecare echipă este obligată să aibă în componența sa minim  cîte 2 jucători legitimaţi la Federația de Șah a Moldovei.

  1. MODUL DE DESFĂȘURARE

Competiţiile se desfășoară conform Regulamentului FIDE,  după sistemul Olimpic în 3 etape. Timpul de joc – 61 minute la toată partida pentru fiecare jucător. În sferturi de finală  vor juca echipele sub numerele 1-5, 2-6, 3-7, 4-8.

Rankingul echipelor se face conform mediei Elo a echipelor. În calcul se iau primii 6 jucători conform listei participanților.

  1. DESEMNAREA CÎŞTIGĂTORILOR

Învingătorul în meci se determină după numărul de puncte acumulat de fiecare echipă, în caz de egalitate – decide scorul la masa 1 și așa mai departe. Dacă toate partidele s-au încheiat remiză la toate mesele – atunci se joacă suplimentar un meci-bliț. Dacă din nou disputa s-a încheiat 3:3, atunci șahiștii de la prima masă joacă o partidă «Armagedon»: 5 minute pentru alb și 4 minute pentru negru. În caz de egalitate învinge echipa ai cărui jucător are negrul.

Cîștigătorul Cupei Moldovei la Șah pe echipe obține dreptul de a participa la Cupa Campionilor Europeni 2018.

  1. PREMIEREA

Premianţii concursului  se premiază cu premii băneşti și diplome

Locul 1 – 4000 de lei + Cupă

Locul 2 – 3000 de lei

Locul 3 – 2000 de lei

Locul 4 – 1000 de lei

  1. TAXA DE PARTICIPARE                                                                                              

             Taxa de participare – 300 lei pentru fiecare echipă.

  1.  OFERTELE DE CONCURS

Ofertele de participare la turneu sunt acceptate până la 30 aprilie la adresa de e-mail: arbitrchess@mail.ru.  Relaţii la tel/fax.: (022) 23-76-72

Related posts

Leave a Comment