Echipa Moldovei s-a clasat pe locul 13 din 100 de echipe în Finala Turneului internațional Turnul Alb 2018Echipa Moldovei s-a clasat pe locul 13 din 100 de echipe în Finala Turneului internațional Turnul Alb 2018

Șahiștii liceului D.Cantemir din Bălți, care au reprezentat Moldova, avînd o prestație meritorie au acumulat 21,5 puncte. S-a evidențiat Margarita Rudenco, care a acumulat 6,5 puncte din 9 posibile. Finala Turneului internațional Turnul Alb s-a desfăşurat în perioada 1-8 iunie în oraşul Soci, Rusia.    Echipa Moldovei s-a clasat pe locul 13 din 100 de echipe  în Finala Turneului internațional Turnul Alb.

La ediţia din acest an au participat 79 echipe din diferite regiuni a Rusiei şi 21 de echipe din Anglia, Armenia, Belarusi, Germania, Grecia, Izrael, India, Cazahstan, Chenia, Chirghiyia, Letonia, Moldova, Mongolia, România, Serbia, Slovacia, Turcmenistan, Franţa, Cehia, Suedia şi Estonia.

 „Turnul Alb” este un turneu de şah pentru echipele instituţiilor de învăţămînt general, la început, unional (în perioada URSS), naţional (începînd cu 2004, în cadrul Federaţiei Ruse), iar din 2014 avînd statut de competiţie internaţională. Este organizat anual, din anul 1969. Scopurile principale prevăd popularizarea şahului în rîndul elevilor, depistarea tinerilor şahişti dotaţi şi creşterea calificării sportive a acestora. Ca şi anul trecut pe locul întâi s-au clasat şhiştii din India.

Rezultate

Related posts

Leave a Comment