Federația de Șah a Republicii Moldova a fost acceptată unanim în rîndul membrilor Asociației Federațiilor de ȘahФедерация шахмат Молдовы была принята среди членов Ассоциации шахматных федераций

Luni 10 decembrie 2012 în incinta Fondului Mondial din Moscova s-a desfășurat cel al V-a Congres al Asociației Federațiilor de Șah. Creată în 1992 la inițiativa celor 4 campioni mondiali – Mihail Botvinik, Vasilii Smîslov, Mihail Tal și Anatol Karpov – organizația deja funcționează cu succes mai mult de 20 de ani.

După decizia Președintelui Federației de Șah a Republicii Moldova, federația noastră a fost reprezentată la acest Congres de secretarul general, Bargan Sergiu.

În cadrul Congresului au avut loc alegerile conducerii Asociației, care a fost realesă în aceiaș componență: președinte – A. Karpov, director executiv – A. Bakh.

La ședința au participat majoritatea federațiilor de șah, membrii ai Asociației Federațiilor de Șah – Rusia, Sanct-Petersburg, Moscova, Armenia, Georgia, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Ucraina. La propunerea Președintelui Asociației, dlui A. Karpov, și în baza cererii de aderare, depuse din partea Federației noastre, Federația de șah a Republicii Moldova a fost acceptată unanim în rîndul membrilor Asociației federațiilor de șah.

Asociația Federațiilor de Șah a fost creată pentru susținerea și unirea federațiilor din țările CSI. Cel mai cunoscut proiect de acest gen a devenit turneul internațional «Aeroflot open», care s-a desfășurat deja 11 ediții. Totodată, Asociația nu se oprește la rezultatele obținute. În anul viitor în parteneriat cu Fondul CSI se planifică organizarea la Moscova turneului internațional «Cupa lui Botvinik» la care se invită echipele țarilor fostei URSS. 

Related posts

Leave a Comment