FESTIVALUL GHEORGHE GHIMPU 2012/ Boris Itkis – Cîștigător!Фестиваль Георгий Гимпу 2012/ Борис Иткис – Победитель!

 

S-a încheiat tradiționalul Festival Internațional Gheorghe Ghimpu ediția a II-a. În acest an festivalul a cuprins două turnee : turneul de șah clasic(principalul) și turneul de șah rapid.

La turneul de șah rapid au participat 23 de șahiști, dintrecare 20 cu Elo. Cîștigătorul turneului s-a dovedit a fi Iulian Baltag din Chișinău(campionul Moldovei), care a acumulat 7,5 puncte din 9 posibile – Bravo!

 Pe locul 2 s-a clasat Ruslan Soltanici la fel cu 7,5 puncte la activ, doar cu un coeficient suplimentar mai mic, și locul 3 i-a revenit lui Dan Golub care a „cules” 7 puncte din 9 posibile.

În turneul principal au participat 52 de șahiști, dintre care 44 dețin  Elo.Lupta în turneul principal s-a dus păna la ultima runda foarte aspra. Cîștigătorul turneului a devenit experimentatul MI Boris Itkis din Chișinău, el a acumulat 7,5 puncte din 9 posibile.

 Locul 2 a fost cucerit de campionul Moldovei din acest an – MI Iulian Baltag. Iulian a acumulat 7 puncte la activ.

6,5 puncte din 9 posibile au acumulat doi șahiști: WGM Irina Bulmaga și Victor Ianocichin. După coeficienții suplimentari s-a demonstrat ca Irinei Bulmaga îi aparține locul III în turneu.

============================================================================================

Vezi aici clasamente și rezultate

Vezi aici clasamente și rezultate la șah rapid

Vezi aici mai multe imagini de la eveniment

Descarcă partidele de la turneu aici 

 

Related posts

2 Thoughts to “FESTIVALUL GHEORGHE GHIMPU 2012/ Boris Itkis – Cîștigător!Фестиваль Георгий Гимпу 2012/ Борис Иткис – Победитель!

  1. Спасибо за интересный материал, почитал несколько Ваших записей, очень понравилось, продолжайте дальше!

Leave a Comment