„Toamna Moldovei – 2019”La ediţia a 38-a a Festivalului internațional de şah între juniori „Toamna Moldovei”, organizat de Federaţia de specialitate împreună cu Școala Sportivă Specializată de șah nr.7 în perioada 26 – 30 octombrie 2019 a participat un număr record de șahiști. O sută șaptezeci şi trei de copii, care reprezentau România, Rusia și Moldova au luptat pentru trofeele Festivalului. În cadrul Festivalului au avut loc trei turnee de şah: între copii până la 14 ani, până la 10 ani şi până la 8 ani. Premianții fiecarui turneu au obținut cupe, diplome şi premii băneşti.
Cupa de aur în turneul principal a obținut-o Stanislav Cebotari din Fălești, care a acumulat 8 pumcte din 9 posibile. Între junioare pe primul loc s-a clasat eleva Școlii Sportive Specializate nr.7 de șah din Chișinău Felicia Ojog.
Între copii până la 10 ani primul loc l-a cucerit Daniil Starovoit din Tighina, iar în clasamentul feminin a învins Lavinia Guzun din Chișinău.
Alexandru Conovca din Chișinău a condus clasamentul micilor șahiști până la 8 ani cu opt puncte la activ, iar între fetițe pe primul loc s-a clasat Gloria Iurco din Chișinău.
Participarea la acest turneu prestigios a fost o bună pregătire pentru copiii din orașele Chişinău, Râbnița, Comrat, Tighina, Tiraspol şi din raioanele Dondușeni, Străşeni, Criuleni şi Făleşti, care în perioada 2 – 6 ianuarie vor participa în Bălți la Campionatul Moldovei la şah între elevi.

Related posts

Leave a Comment