In Memoriam Dmitry Svetushkin (25.07.1980 – 04.09.2020)

A câzut o stea…

Dmitrii Svetușkin — Mare maestru internațional la șah, Campion național, membru al Lotului Național Olimpic, reprezentant al Republicii Moldova la zece Olimpiade Mondiale la șah, Președinte al Consiliului Antrenorilor al Federației de Șah, antrenor al selecționatei masculine a Republicii Moldova, intelectual cu o gamă largă de interese, un bun prieten al multor jucători de șah din întreaga lume.

Profund îndureraţi, regretăm nespus de mult că a plecat pe neașteptate de printre noi, lasând un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut. A plecat să se odihneascăa după o viaţă de zbucium dăruită șahului, lăsând in urma lui lucruri durabile de care se vor bucura şi generaţiile viitoare.

Suntem onorați că l-am avut alături și prin propriul exemplu ne-a motivat pentru responsabilitate, devotament și corectitudine. Pentru noi, cei care l-am cunoscut, rămâne un model de abnegaţie profesională, dusă până la sacrificiul suprem. Pentru toate îi suntem recunoscători. De aceea, datoria noastră este aceea de a-i păstra vie memoria şi de a-i continua opera.

Transmitem sincere condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați.

Dumnezeu să-l odihneasca în pace!

Wikipedia.org

Fide.com

chessgames.com

Sursa imagine: Alina L’Ami

Related posts

Leave a Comment