Ion Solonar împlinește 80 de ani. La mulți ani!

Ion Solonar, antrenor emerit al Republicii Moldova, vice-președintele Federației de Șah, maestru FIDE sărbătorește la 6 iunie  împliniriea vîrstei de 80 de ani.

ION SOLONAR

    În timpul îndelungatei sale cariere didactice la Clubul Republican de Șah și Joc de dame, la Școala sportivă specializată nr.7 de șah, domnul Solonar a  insuflat dragostea pentru șah unui număr foarte mare de copii. Mulți dintre ei au devenit mari maestri  de categorie internațională. Marii maeștri  Viorel Bologan și Svetlana Petrenco – liderii echipelor olimpice a Republicii Moldova, campioana europeană, maestru internațional Cristina Moșin, campionul Moldovei 2015, maestru internațional Ruslan Soltanici, medaliatul cu bronz la Campionatul European din 2014 între juniori sub 18 ani, maestru FIDE Iovcov Valeri. Aceasta este doar o mică listă de discipoli a acestui antrenor minunat, care i-a învățat nu doar abilitatea de joc, dar, de asemenea, le-a dat o parte din sufletul său. În ciuda vârstei sale,  domnul Ion Solonar transmite în continuare  dragostea sa pentru  șah  tinerei generații.

   Pe lîngă munca de antrenor d-l Ion Solonar participă activ în viața Federației de șah, fiind unul din fondatorii acesteia. Mulți ani a condus Clubul Republican de Șah și Joc de dame, unde activează și în prezent propagînd șahul în toate regiunile țării. Este unul dintre marii promotori ai şahului la noi şi peste hotare.

         Federaţia  de Şah vă urează multă sănătate, viaţă lungă, succese frumoase și discipoli talentați!

Related posts

2 Thoughts to “Ion Solonar împlinește 80 de ani. La mulți ani!”

  1. Artiom

    Крепкого здоровья и всего самого наилучшего!

  2. Ruslan Soltanici

    La multi ani sanatosi Domn’Antrenor!

Leave a Comment