Locul 3 la Campionatul EuropeanLocul 3 la Campionatul European

     [wppa type=”slide” album=”48″ align=”center”][/wppa]

In perioada 14-22 iulie 2014, în Sala Mare a Primăriei Iaşi, s-a desfăşurat Campionatul European pe Echipe de juniori sub 18 ani După disputarea a 7 runde în sistem elveţian au fost stabilite echipele câştigătoare. Echipa Republicii Moldova s-a clasat pe locul 3 si a obtinut Cupa si medaliile de bronz.

Republica Moldova a fost reprezentata de elevul Scolii sportive din Balti Liviu Cerbulenco si discipolii Scolii sportive specializate nr.7 de sah din Chisinau Valeriu Iovcov, Oleg Gorbanovschii si Nichita Morozov sub indrumarea antrenorului Scolii sportive specializate nr.7 de sah din Chisinau Veaceslav Slovineanu.

Locul 3 Camp European Echipe U18

Aceasta performanță formidabilă, este una binemeritată și consecventă. Disciplolii școlii moldovenești de șah demult demonstrează joc de calitate și nivelul înalt de pregătire.

Merită de remarcat faptul, că Liviu Cerbulenco este campionul Republicii Moldova între seniori.

Valeriu Iovcov, Oleg Gorbanovschii, ambii sunt multipli campioni și vice-campioni ai Moldovei la șah între juniori.

Nichita Morozov deja are în palmaresul său titlul de vice-campion al Europei între juniori, ediția 2011. Este multiplu campion al Republicii Moldova între juniori.

Șahiștii noștri, fiind pe locul 8 după rating în clasamentul inițial au reușit să urce pe locul III, depășind echipe puternice ca Ungaria, Romania, Slovenia, Germania și Austria.

Ca rezultat echipa noastră a acumulat 18 puncte din 28 posibile, a cîștgat 4 meciuri impotriva echipelor  Sloveniei (3,5 x 0,5), Austriei (2,5 x 1,5), Romania-1 (2,5 x 1,5) și Romania-2 (4-0), a făcut 2 remize cu echipele Turciei (2-2) și Ungariei (2-2) și a suferit înfîngere de la echipa din Polonia.

Echipa Moldovei Camp European Echipe U18 2014

     Campioana Europei pe echipe de juniori sub 18 ani a devenit echipa Turciei, în componența căreia au jucat 3 maeștri internaționali la șah. Învingătorii au acumulat 21,5 de puncte din 28 posibile. Au cîștigat 6 meciuri, unica remiză fiind cu echipa Moldovei.

Pe locul II s-a clasat echipa din Polonia cu 17,5 puncte la activ. Echipa vice-campioana a reușit să biruie în 5 meciuri și a piedut 2 meciuri.

Conform Regulamentului Campionatului locurile din clasamentul final se departajau după numărul de victorii obținute de întreaga echipă. Astfel, avînd cu jumătate de punct mai mult ca Polomia, căreia i-a revenit locul 2, echipa Republicii Moldova s-a clasat pe locul III cu 4 victorii la activ.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Vezi aici site-ul oficial

Vezi aici rezultate si clasamente

Related posts

2 Thoughts to “Locul 3 la Campionatul EuropeanLocul 3 la Campionatul European

  1. Ruslan

    La egalitate de puncte departajarea a fost dupa intilnirea directa…

  2. Mişa Ţurcan

    Maladeţ 

Leave a Comment