Memorialului de şah „Generalul Inzov” la Taraclia | 2022

Taraclia       

       Peste o sută de șahiști au concurat în data de 20 februarie în turneul deschis la șah consacrat memoriei generalului Inzov, care s-a desfășurat în casa de cultură din orașul Taraclia. La ediția a zecea a acestui turneu tradițional au participat șahiști din Chișinău și din raioanele  Comrat, Taraclia, Cahul, Ialoveni, Ceadâr-Lunga, Vulcănești.

           Participanții  au fost repartizaţi în trei  grupe: open, până la 15 ani și până la 10 ani. Premianții au fost decorați cu premii din partea Asociației șahiștilor “CAISA” din Taraclia și a școlii sportive din localitate.

           Medalia de aur în turneul principal a obținut-o maestrul internațional Sergiu Bargan din Chișinău, care a acumulat 6,5 puncte din 7 posibile. Pe locul secund s-a clasat reprezentantul satului Congaz din raionul Comrat maestrul internațional Anatolii Zaiarnâi, iar medalia de bronz i-a revenit tânărului șahist din Comrat Artiom Caraseni, care au acumulat câte 5,5 puncte.

            Turneul a demonstrat o bună pregătire teoretică a șahiștilor, iar prezența masivă a copiilor din Taraclia dovedește că instruirea generală la șah, care a fost întrodusă în multe școli din raionul Taraclia aduce primele roade. Turneul a servit ca un bun antrenament pentru tinerii șahiști, care vor participa în perioada 2-8 martie la Campionatul Republicii Moldova între juniori pe categorii de vârstă. În cadrul campionatului vor fi selectați cei mai puternici tineri șahiști, care vor reprezenta țara la Campionatul mondial la șah între juniori, care anul acesta va avea loc în orașul Mamaia, România în perioada 5-18 septembrie.

Related posts

Leave a Comment