Seminar Republican de pregătire a formatorilor regionali de profesori de şahРеспубликанский семинар подготовки региональных инструкторов учителей шахмат

Pe data de 5 mai 2012 în municipiul Chişinău s-a desfăşurat Seminarul  Republican de pregătire a formatorilor regionali de profesori de şah conform Programului republican “Clasa specializată de şah în Moldova” .

Seminarul a fost organizat de catre Academia de Sah „V.Bologan” şi Federaţia de şah a Republicii Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova. Conform Programului republican “Clasa specializată de şah in Moldova” 44 de şcoli şi licee din toate unităţile administrative ale Republicii Moldova au fost asigurate  cu inventar pentru o clasă de sah. Fiecare clasă a fost dotată cu mobilier, calculatoare, seturi si ciasornice de sah.

Desfăşurarea Seminarului Republican de pregătire a formatorilor regionali a profesorilor de şah  va permite folosirea eficientă a claselor dotate cu inventar special pentru pregătirea profesorilor de şah în fiecare unitate administrativă, economisind importante surse financiare necesare deplasării tuturor profesorilor interesaţi la Chişinău.

În cadrul seminarului au fost pregătiţi 32 de formatorii regionali din 30 de raioane şi oraşe, care vor desfăşura seminarele locale cu profesorii de şah din şcolile  raionului (oraşului) respectiv. Au fost ţinute prelegeri de către marele maestru Viorel Bologan, vice- preşedintele Federaţiei de şah a Republicii Moldova, Preşedintele Academiei de şah „V.Bologan” şi  Valeriu Coadă, Preşedintele Comisiei pentru copii şi juniori a Federaţiei de şah a Republicii  Moldova. Participanţii la seminar au susţinut necesitatea pregătirii  profesorilor de şah şi aplicării tehnologiilor moderne de predare a şahului în întreaga ţară. În final au fost adresate numeroase întrebări specialiştilor prezenţi la eveniment.

 

Related posts

3 Thoughts to “Seminar Republican de pregătire a formatorilor regionali de profesori de şahРеспубликанский семинар подготовки региональных инструкторов учителей шахмат

 1. Dragmir Sorin

  Ce trebuie indeplinit pt  a ajunge profesor de sah?

  1. admin

   Formatorii regionali vor organiza seminare pentru pregatirea profesorilor de sah. Poti participa. Pentru detalii poti lasa datele tale de contact (nu le voi face publice)…pentru a-ti face legatura cu formatorul din regiunea ta.

 2. PETRU GULIKA

  Propunere: Grupele pentru instruirea de sah a copiilor de trecut din scolile sportive in clasele de creatie a copiilor.Cu aceasta propunere au fost de acord si informatorii regionali la seminarul vizat.

Leave a Comment