Simultan susținut de GM Dumitru Svetushkin la Școala de Șah 2017Simultan susținut de GM Dumitru Svetushkin la Școala de Șah 2017

     Şcoala sportivă specializată  nr.7 de şah din Chișinău a fost vizitată în data de 2 decembrie de marele maestru internaţional  Dmitrii Svetuşkin, Antrenor FIDE, campion al RM la şah,  antrenorul şi membrul lotului naţional de şah a Republici Moldova. Dl Svetuşkin le-a împărtăşit tinerilor şahişti cîteva din secretele succeselor sale şi le+a povestit despre rezultatele sale din 2017. În acest an marele maestru a ocupat locul II la turneul internațional din Barselona, Spania, a cîştigat trofeul turneului internațional ”Ceramica Corund” în România şi a jucat cu succes la mai multe competiţii internaţionale .

          În Clubul de șah din Chișinău s-au desfăşurat  două etape a sesiunii de toamnă a Centrului de Performanță al Federației de Șah sub îndrumarea antrenorului principal Dmitrii Svetuşkin. La sesiunea de toamnă au fost admişi gratuit, în baza rezultatelor demonstrate în primele nouă luni a anului 2017, cei mai puternici tineri şahişti din R.Moldova.

          La finalul întîlnirii marele maestru  Dmitrii Svetuşkin a jucat un simultan cu elevii Şcolii de şah. Chiar dacă marele maestru a învins în toate  partidele, dlui a menţionat buna pregătire a tinerilor şahişti, dorindu-le  succes în continuare şi menţionînd, că numai muncind zilnic asupra perfecţionării măiestriei sale vor reuşi să devină şi ei mari maeştri.

              Valeriu Coadă, Secretar General al Federației de Șah din Moldova

Related posts

Leave a Comment