Turneul International de Șah „Toamna Moldovei – 2017”Международный Шахматный Фестиваль «МОЛДАВСКАЯ ОСЕНЬ – 2017»

  
 

 

S-a încheiat unul din cele mai îndragite turnee pentru copii din Moldova – Festivalul International de Șah „Toamna Moldovei – 2017”. Festivalul a cuprins 3 turnee: A (pînă la 8 ani), B (pînă la 10 ani) și C (pînă la 14 ani). La ediția din anul acesta la festival au participat peste 150 de șahiști din mun. Chisinau, Cahul, Tiraspol, Ungheni, Orhei, Comrat, Criuleni, Fălești, Ștefan Vodă, Strășeni, Rîbnița și Dondușeni.
În turneul A cea mai bună s-a dovedit a fi Lavinia Guzun din mun. Chisinau, care a reușit să acumuleze 7,5 puncte la activ, astfel a urcat pe locul I și a obținut și categoria a II-a. Pe locul II s-a clasat Dmitrii Suparski după victoria din ultima rundă în fața lui Vladislav Sirețeanu. Dmitrii a acumulat, la fel ca și Lavinia Guzun, 7,5 puncte la activ, dar a cedat în partida directa și a obținut un coeficient mai mic.
Locul III a revenit lui Razvan Sîngereanu, care a obținut 6,5 puncte din 9 posibile. Tot 6,5 puncte a acumulat și Vladislav Sirețeanu, dar cu un coeficient suplimentar mai mic.
În clasamentul feminin a turneului A cea mai buna s-a dovedit a fi Camelia Mamăligă. Camelia a acumulat 6 puncte la activ. Locul II i-a revenit Adrianei Zaharia, care a obținut 5,5 puncte. Pe locul III s-a clasat Elena Chiosa, care a acumulat 5 puncte la activ.
Tunreul B a fost cîștigat de Nichita Șoilița din mun. Chișinău. Nichita a acumulat 8 puncte la activ, cedînd doar în fața Victorie Bargan.
Locul II i-a revenit Savva Sustov, cu 7,5 puncte din 9 posibile. Pe locul III s-a clasat Dan Bujac, care adunat 7 puncte la activ.
Clasamentul feminin a tunreului B a fost condus de Victoria Bargan, care în final a și cîștigat turneul cu 7 puncte din 9 posibile.
Pe locul II la fete în turneul B s-a clasat Nicoleta Nicorici din mun. Chisinau, cu 6 puncte la activ. Tot 6 puncte a obținut și Iana Luca, care a s-a clasat pe locul III, avînd un coeficient suplimentar putin mai mic.
Cel mai bun și cîștigător al turneului C a devenit Laurențiu Panfilii. Laurențiu a acumulat 7,5 puncte din 9 posibile, făcînd 3 remize cu : Stanislav Cebotari, Daniel Chiriac și Dumitru Russu. Locul II i-a revenit lui Daniel Chiriac, cu 7 puncte la activ. Pe locul III s-a clasat Vlad Vorobiov. Vlad a acumulat 6,5 puncte din 9 posibile.
În clasamentul feminin pînă la 14 ani pe locul I se situiază Alina Mihailova cu 5,5 puncte, pe locul II Dorina Levca cu 5 puncte, iar pe locul III Valentina Rotaru cu 4,5 puncte din 9 posibile.
La băieți pînă la 12 ani cel mai bun s-a dovedit a fi Stanislav Cebotari din Fălești cu 6,5 puncte la activ. La fel 6,5 puncte a acumulat și ocupantul locului II Iurii Miron, dar cu un coeficient suplimentar mai mic. Pe locul III s-a clasat Dumitru Russu cu 6 puncte la activ.
La fete pînă la 12 ani cîștigătoare a devenid Ojog Felicia. Pe locul II a urcat Ana Petricenco cu 5 puncte, iar locul III a revenit Larisei Goian din Ungheni. Larisa are la activ 4,5 puncte din 9 posibile.
Felicităm călduros învingătorii și le dorim succese frumoase în continuare!

Festivalul internațional de şah între juniori pînă la 14 ani

„Toamna Moldovei”

Chișinău, 27 – 31 octombrie 2017
Turneul A
–băieţi şi fete cu categoria sportivă I,II, III, IV ( a.n. 2009 şi mai mici)
Turneul B
–băieţi şi fete cu categoria sportivă I, II, III (a.n. 2007 şi mai mici)
Turneul C
–băieţi şi fete cu categoria sportivă I, II ( a.n. 2003 şi mai mici)

Turneele A şi B vor avea loc în incinta Școlii sportive specializate nr.7 de şah (str.Vasile Lupu, 14), iar Turneul C – în incinta Clubului de Şah ( str. Şciusev, 111). Începutul competiţiilor – 27 octombrie orele 16.00. Taxa de organizare: 70 lei.

Se admit jucători legitimați la Federaţia de Şah. Turneele se vor desfăşura conform Regulamentului FIDE, sistemul de joc elveţian. Ritmul de joc – două partide pe zi, 61 min. fiecărui participant pentru toată partida în turneele A și B și 60 min. + 10 sec. la fiecare mutare în turneul C.
Învingătorii competiţiilor se determină după numărul maxim de puncte acumulate. Criterii de departajare: 1.Bucholz (-1), 2.Bergher, 3.Progresiv.

Premii pentru fiecare turneu (la băieţi şi la fete):

Locul 1 – 500 lei + cupă

Locul 2 – 350 lei + cupă

Locul 3 – 250 lei + cupă

Premiile nu sunt cumulabile și sunt garantate indiferent de numătul de participanti.

Ofertele de concurs conform modelului vor fi expediate numai de către antrenori legitimați la FȘM ori la federații de șah din alte țări la adresa electronica: toamnamoldovei2017@mail.ru pînă în data de 25.10.2017.

Participarea la turneu va fi confirmată numai de către antrenori legitimați (cu carnetele de legitimare a elevilor vizate în 2017) la ședința antrenorilor din data de 26.10.2017 la orele 18.00 la Clubul de șah.

Nu se mai fac inscrieri in ziua concursului!!! Locurile sunt limitate!

Model:

Nr Numele,
Prenumele
Anul
nasterii
Categ.
sportivă
Antrenor Localitatea,
Raionul
Turneul A, B
sau C
Viza
medicului
1
2
3
Toate cheltuielile de delegare a sportivilor şi a persoanelor însoţitoare le suportă organizaţiile care deleghează sportivii.
Website : www.sahmoldova.md, www.sahist.md

Международный Шахматный Фестиваль среди юниоров до 14 лет

«МОЛДАВСКАЯ ОСЕНЬ – 2017»

 г. Кишинэу  27 – 31 октября 2017

Турнир А

Мальчики и девочки, имеющие I, II, III, IV спортивный разряд  2009 г. р. и моложе.

Турнир В

Мальчики и девочки, имеющие I, II, III спортивный разряд , 2007 г. р. и моложе.

Турнир С

Мальчики и девочки, имеющие I, II спортивный разряд, 2003 г. р. и моложе.

Турниры «А» и «В» проводятся в помещении Специализированной Спортивной Школы шахмат № 7 ( ул. Василе Лупу, 14). Турнир «С» – проводится в Шахматно-Шашечном Клубе ( ул. Щусева, 111).

Начало турнира – 27 октября в 16.00. Организационный взнос – 70 лей.

Участники представляют удостоверения члена Федерации шахмат Молдовы. Соревнования проводятся по правилам ФИДЕ по швейцарской системе в 9 туров. Контроль времени устанавливается: в турнирах А и В – 61 мин. на всю партию, в турнире С – 60 мин. на всю партию + 10 сек. на каждый ход, начиная с первого.

Победители турнира определяются по наибольшему числу набранных очков. В случае равенства очков у двух и более участников, места определяются по системе коэффициентов:

 1. Бухгольц усеченный (- 1 наихудший результат);
 2. Бергер;
 3. Прогрессивный коэффициент.

В каждом турнире установлены денежные призы ( для мальчиков и девочек):

1 место – 500 лей + Кубок

2 место – 350 лей + Кубок;

3 место – 250 лей + Кубок.

Премии гарантированы, независимо от количества участников.

Заявки на участие в соревнованиях (образец прилагается) представляют  тренера, сертифицированные Федерацией Шахмат Молдовы, либо Шахматных федераций других стран по электронному адресу: toamnamoldovei2017@mail.ru  до  25.10.2017.

ОБРАЗЕЦ  заявки:

Фамилия,
Имя
Год
рождения
Разряд Тренер Город,
район
Турнир,A, B
или C
Виза
врача
1
2
3

Участие в турнире будет подтверждено только сертифицированными тренерами (с удостоверениями шахматистов) на собрании тренеров 26.10.2017 в 18.00 в Шахматном клубе.

В день начала турнира, 27 октября, запись на турнир производиться не будет!!!  Количество мест в турнирах ограничено!

Все расходы, связанные с участием в турнире (проезд, питание, размещение), несут командирующие организации.

Website : www.sahmoldova.md, www.sahist.md


  
 

Related posts

2 Thoughts to “Turneul International de Șah „Toamna Moldovei – 2017”Международный Шахматный Фестиваль «МОЛДАВСКАЯ ОСЕНЬ – 2017»

 1. Vitalie CHIOSA

  Rugam frumos sa rectificati numele premiantuui clasamentului feminin a turneului A –
  Elena CHIOSA

  Va multumim

  1. admin

   Scuze, mersi pentru mesaj.

Leave a Comment