Festivalul Internațional de Șah între Juniori „Toamna Moldovei – 2018”

       O sută treizeci şi cinci de copii s-au înscris la ediţia a 37-a a Festivalului internațional de şah între juniori „Toamna Moldovei”, organizat de Federaţia de şah a Republicii Moldova în oraşul Chișinău în perioada 27 – 31 octombrie 2018. În cadrul Festivalului auloc trei turnee de şah: între copii până la 8 ani, până la 10 ani şi până la 14 ani. În fiecare turneu vor fi oferite din partea Federaţiei de Şah cupe, diplome şi premii băneşti.     Participă tineri şahişti din Rusia, România, din oraşele Chişinău, Râbniţa, Comrat şi din raioanele Donduţeni, Străşeni, Criuleni şi Floreşti.
Turneele vor fi înregistrate pentru calculul ratingului internaţional, participarea la acestui turneu prestigios va fi o bună pregătire pentru cei şase membri a selecţionatei de cadeţi a ţării, care în perioada 3-16 noiembrie vor participa la Campionatul Mondial de şah între cadeţi până la 8 ani, până la 10 ani şi până la 12 ani în oraşul Santiago de Compostela, Spania.

Chișinău, 27 – 31 octombrie 2018

Turneul A

–  fete şi băieţi cu categoria sportivă  I, II, III ( a.n. 2004 şi mai mici)

Turneul B

– fete şi băieţi cu categoria sportivă I, II, III (a.n. 2008 şi mai mici)

Turneul C

– fete şi băieţi cu categoria sportivă I, II, III, IV ( a.n. 2010 şi mai mici)

       Se admit jucători legitimați la  Federaţia de Şah a Moldovei sau la federații de șah din  alte țări. În turneele A şi B se admit numai şahişti, care posedă ID FIDE, deoarece vor fi  înregistrate  pentru calculul ELO! ID FIDE poate fi obţinut şi concomitent cu confirmarea participării.

       Turneul A va avea loc în incinta  Clubului de Şah ( str. Şciusev, 111), iar Turneele  B şi C – în incinta  Școlii sportive specializate nr.7 de şah (str.Vasile Lupu, 14). Deschiderea competiţiilor în Turneele  A şi B – 27 octombrie orele 10.00, iar în Turneul C orele 11.00.

       Turneele se vor desfăşura conform Regulamentului FIDE, sistemul de joc elveţian.  Ritmul de joc – două partide pe zi, 60 min. + 10 sec. la fiecare mutare în turneul A, 61 min. fiecărui participant pentru toată partida în turneele B și C.

       Învingătorii competiţiilor se determină după numărul maxim de puncte acumulate. Criterii de departajare: 1.Bucholz (-1), 2.Bergher, 3.Progresiv.

           Premii pentru fiecare turneu:

  Clasament general                                 Clasament feminin:

Locul 1 – 600 lei + cupă                       Locul 1 – 500 lei + cupă

Locul 2 – 450 lei + cupă                       Locul 2 – 350 lei + cupă

Locul 3  – 300 lei + cupă                      Locul 3 – 250 lei + cupă

Locul 4  – 200 lei

Locul 5  – 150 lei                                                                            

Premiile nu sunt cumulabile și sunt garantate indiferent de numătul de participanti. Taxa de participare: 90 lei.

      Ofertele prealabile de concurs (în Word) conform modelului vor fi expediate de către antrenori legitimați la FȘM ori la federații de șah din alte țări la adresa electronica: toamnamoldovei2018@mail.ru pînă în data de 25.10.2018.

Model

Nr Numele, prenumele Anul naşterii Categ.
sportivă
Antrenor Localitatea,
raionul
Turneul
A, B sau C
       Confirmarea participării la turneu cu carnetele de legitimare vizate în 2018 în data de 27. 10.2018 de la orele 08.30 pînă la orele 09.30!
Locurile sunt limitate! Nu se mai fac inscrieri in ziua concursului!!!
Toate cheltuielile de delegare a sportivilor şi a persoanelor însoţitoare le suportă organizaţiile care deleghează sportivii.

Related posts

Leave a Comment