Turneul Internațional la Șah între Juniori pînă la 12 ani Cupa „1 Decembrie” 2015Turneul Internațional la Șah între Juniori pînă la 12 ani Cupa „1 Decembrie” 2015

Cupa_1_Decembrie_banner-5

Turneul internațional la şah 

între juniori pînă la 12 ani Cupa „1 Decembrie”

25 – 29 noiembrie  2015

Vezi aici rezultate si clasamente

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Vezi si descarca aici imagini de la eveniment

https://sahmoldova.md/turneul-international-la-sah-intre-juniori-pina-la-12-ani-cupa-1-decembrie-2015/

Posted by Școala de Șah Chișinău on 1 Decembrie 2015

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

„Cupa 1 Decembrie ” ediția a III-a

           A fost nevoie de trei săli de joc  pentru a desfășura în perioada 25–29 noiembrie 2015 ediția  a III-a a acestui turneu inedit.   „Cupa 1 Decembrie ” a fost organizată în incinta  Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din Chișinău (str. Vasile Lupu, 14) . Dacă la prima ediție, în 2013,  au participat 54 de copii, anul acesta la concurs  s-au înscris 86 tineri şahişti pînă la 12 ani cu categorie sportivă, dintre care 23  cu categoria întîia, iar douăzeci – chiar  cu rating internaţional. La invitația Asociației Municipale de Șah Chișinău au venit să-și demonstreze măiestria șahiști din  Edineț, Fălești, Ialoveni, Bălți și Rîbnița.   

              După runda a opta deținătorul Cupei primei ediții Ilie Martînovici din Rîbnița avea 7,5 puncte.,  cu un punct mai mult decît următorii concurenți. În ultima rundă Ilie, care este campionul Republicii Moldova între juniori pînă la 12 ani, s-a întîlnit cu deținătorul medaliei de argint Dragoș Cereș. deținătorul Cupei din anul trecut În  finalul acestei partide, Ilie Martînovici a reușit să învingă, cucerind trofeul principal cu 8,5 puncte din 9 posibile la activ. Cupa de argint a cucerit-o elevul Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău Chiriac Daniel, iar cea de bronz a obținut-o elevul Şcolii Sportive din Ialoveni Victor Apostol.

             În clasamentul fetițelor Cupa de aur a obținut-o eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău Felicia Ojog.   Între copii pînă la zece ani medalia de aur i-a revenit elevului Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău  Vlad Socolov, iar între copii pînă la opt ani  locul 1 l-a ocupat vice-campionul Moldovei în această categorie de vîrstă Iurie Miron. Campiona Moldovei între fete   pînă la 8 ani, eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău  Nicoleta Nicorici s-a clasat pelocul 1 în această categorie de vîrstă, iar vice-campioanei Victoriei Bargan i-a revenit și de data aceasta medalia de argint. 

           Acest turneu a fost  un test serios pentru tinerii şahişti în ajunul Campionatului Republicii Moldova la şah între elevi pe categorii de vîrstă, care se va desfășura în perioada 2-7 ianuarie 2016 în orașul Bălți.

===============================================================================================

Vezi aici editia 2014

Vezi aici editia 2013

Related posts

Leave a Comment