TURNEUL NAŢIONAL DE ŞAH ,,CUPA BRAVICEI” 2016TURNEUL NAŢIONAL DE ŞAH ,,CUPA BRAVICEI” 2016

Ediția a 14-a

31 iulie 2016,  Casa de Cultură, satul Bravicea, raionul  Călărasi

********************************************

Interes sporit față de sportul minții în rîndul populației de la sate…

La invitația multiplei campioane a raionului Călărași, dnei Nina Ghindă, cei mai puternici şahişti din raioanele Călărași, Drochia, Orhei, Ungheni, Fălești și Strășeni, s-au întrunit în data de 31 iulie 2016, la Turneul național de șah ,,CUPA BRAVICEI”. La adiția a 14-a a acestui turneu inedit, care a avut loc în Casa de Cultură a satului Bravicea din raionul Călărasi, au participat 53 de șahiști – un record absolut.

Acest turneu se desfășoară tradițional în luna iulie în memoria regretatului șahist Gheorghe Traci, candidat în maeștri la șah, care a promovat șahul în raionul Călărași și a participat la multiple competiții raionale și naționale de șah.

Competiţia s-a desfăşurat conform sistemului elvețian în 7 runde. Pe primul loc s-a clasat candidatul în maeștri Sergiu Bejan din Drochia, care a cucerit Cupa Bravicei. Pe locul secund s-a situat maestrul în sport Alexandru Coseț, iar locul 3 i-a revenit lui Eremița Ivan, ambii din Fălești. În clasamentul feminin locul 1 i-a revenit dnei Tomașevschi. În turneul juniorilor medalia de aur a cucerit-o Mihai Matei din Orhei, medalia de argint – Sergiu Bejan din Drochia, iar locul 3 i-a revenit lui V.Gorbatiuc din Fălești. A fost premiat și cel mai tînăr participant – Bogdan Burdeniuc, și cel mai în vîrstă – dl Vleju din s. Bravicea.

Învingătorii concursului au fost premiaţi cu diplome şi premii băneşti din partea Federației de Șah din Republica Moldova, a primăriei comunei Bravicea și a Direcției Raionale de Învatamint,Tineret si Sport Călărași. Au fost acordate o serie de premii suplimentare.

,,CUPA BRAVICEI” a demonstrat un interes sporit față de sportul minții în aceste raioane și chiar în rîndul populației de la sate.

Valeriu Coadă, Secretar general al Federației de Șah a R. Moldova

********************************************

Turneul se va desfasura in doua categorii de virstă:

Categoria  A – seniori, senioare (7 runde, sistem elvetian, 25 minute pentru fiecare jucător)

Categoria B – copii cu virsta intre 9 – 16 ani(5 runde sistem olimpic, 15 minute pentru fiecare jucător).

Inregistrarea participantilor – de la orele 09.00 pina la 09.30.

Inceputul turneului – orele 10.00.

Participanții sunt rugați să  aducă seturi de șah si ceasuri.

PREMII CLASAMENT GENERAL

LOC

CATEGORIA  A

CATEGORIA  B

I

500 lei

200 lei

II

400 lei

150 lei

III

300 lei

100 lei

IV

200 lei

75 lei

V

100 lei

50 lei

      Loc 1 în clasament feminin    – 100lei.

     Premii suplimentare pentru cel mai tinăr si cel mai în virstă participant al turneului – 50 lei. Premiile din turneu nu se cumuleaza si nu se impart, ci se distribuie strict pe locurile ocupate de sportivi.

     Organizatorii turneului  – Nina Ghinda, antrenor de sah, in partineriat cu primăria Bravicea, Directia Raionala de învatamint Tineret si Sport Calarasi si  Federația de Șah din RM.

Website : www.sahmoldova.md

Related posts

Leave a Comment