Turneul Național de Șah „Cupa Dulce 2013”Республиканский шахматный турнир „Сладкий Кубок 2013”

Chişinău, 25 – 29  decembrie 2013

              Competiţiile se vor desfăşura în Şcoala Sportivă Specializată Nr.7 de şah (str. Vasile Lupu, 14).

CD cadouri pentru copii

„Cupa Dulce” ediția a XV-a

     Anul șahistic 2013 l-a încheiat Turneul Naţional de Șah între copii „Cupa Dulce”. La ediţia XV-a a acestui turneu inedit organizat în perioada 25–29 decembrie în incinta  Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din Chișinău (str. Vasile Lupu, 14)  au participat cei mai puternici tineri şahişti pînă la 11 ani cu categorie sportivă. La invitația Federației Naționale de Șah au venit să-și demonstreze măiestria șahiști din Orhei, Edineț, Rezina, Comrat, Tighina, Ialoveni, Rîbnița și Tiraspol.  Dacă la prima ediţie în anul 1999 au participat zece  copii, la această ediţie în concurs s-au înscris 140 de tineri şahişti, care au fost repartizaţi în trei grupe: pînă la 7 ani,  pînă la 9 ani, pînă la 11 ani.

          În cadrul ceremoniei de deschidere a turneului  d-l Igor Dodon, președintele Federației de Șah a Republicii Moldova, a mulțumit șahiștilor pentru  performanțele demonstrate în anul 2013 și a oferit cadouri dulci tuturor participanților din partea Federației.

          În turneul copiilor pînă la șapte ani au participat 33 de mici  şahişti. Cupa Dulce i-a revenit elevului Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău  Vlad Socolov cu un rezultat maxim  de 9 puncte din 9 posibile. Între fete  pînă la 7 ani Cupa i-a revenit elevei Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău Nicoletei Nicorici. 

           A fost nevoie de două săli pentru cea mai numeroasă  grupă, cea a  șahiștilor pînă la 9 ani. Au participat 59 de  şahişti.. Toţi  au dorit să obţină Cupa, dar  a cucerit-o elevul Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău Dragoș Cereș  cu un rezultat de 8 puncte din 9 posibile. Între fete  pînă la 9 ani Cupa  a fost înmînată elevei Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău Felicia Ojog. 

           Între  copii pînă la 11 ani au participat 47 de tineri  şahişti, dintre care 10 cu categoria întîia, șase cu rating internaţional. Lupta a fost foarte interesantă, iar soarta primului loc s-a hotărît în  finalul ultimei partide, în care elevul Şcolii Sportive Specializate de şah din Chişinău, Campionul Republicii Moldova între băieți pînă la 10 ani Ivan Schiţco  a reușit să învingă cucerind trofeul principal cu 7,5 puncte din 9 posibile la activ. În clasamentul fetițelor Cupa a obținut-o eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău Valentina Rotaru. 

        La festivitatea de premiere, pe neașteptate, în sală a intrat Moş Crăciun care a oferit premii dulci şi diplome tuturor participanţilor la turneu. Învingătorii au fost  premiați cu cupe, diplome, premii bănești și cadouri dulci din partea Federației de Șah. Acest turneu a servit ca un test serios pentru tinerii şahişti în ajunul Campionatului Republicii Moldova la şah pe categorii de vîrstă.

       Valeriu Coadă, Președintele Comisiei pentru copii și juniori a Federației de Șah din Moldova

======================================================================================

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

======================================================================================

CD 7 ani Fin

CD 9 ani Fin

CD 11 ani Fin

======================================================================================

Canal 3

Sursa: http://www.canal3.md/

======================================================================================

Vezi aici galeria foto

Descarcă aici regulamentul

Vezi aici ediția 2012

Related posts

Leave a Comment