Turneul Național la șah între echipe școlare 2013Национальный шахматный турнир школьных команд 2013

     Federaţia de şah a Republicii Moldova în colaborare cu Academia de Şah „Bologan” au desfășurat  în perioada  18-19 octombrie 2013 în incinta Clubului Republican de șah și joc de dame  din Chișinău etapa finală a primului Turneu Național la șah între echipe școlare. Participanții au fost salutați de d-l Igor Dodon, președintele Federației de şah a Republicii Moldova și de d-l Viorel Bologan, vice-președintele Federației de şah, mare maestru de categorie internațională.

     La turneu s-au prezentat  echipele școlilor participante la Proiectele republicane „Clasa specializată de şah în Moldova” și „Șahul în școală”, învingătoare a etapelor locale a turneului .  Competiţiile s-au desfăşurat conform sistemului elvețian în 7 runde.

     Pe primul loc s-a clasat echipa școlii medii nr.18 din Tiraspol, care a acumulat 11,5 puncte. Locul doi i-a revenit echipei liceului „D.Mavrodi” din orașul Comrat. Echipa liceului „Prometeu-junior” din Chișinău cu 10 puncte la activ a ocupat locul 3.

     Primele trei echipe învingătoare a competiţiilor au fost decorate cu cupe, iar învingătorii competiţiilor între băieți și între fete au fost decorați cu medalii și diplome. Toți participanții au primit cadouri dulci din partea Federației de şah a Republicii Moldova.

===========================================================================================

Vezi aici clasamente si rezultate baieti

Vezi aici clasamente si rezultate fete

Vezi aici galeria foto

 

Related posts

Leave a Comment