Turneul Național la șah între echipele asociațiilor raionale 2017Turneul Național la șah între echipele asociațiilor raionale 2017

REZULTATE ȘI CLASAMENTE

Asociaţia de şah a raionului Făleşti  a cucerit medaliile de aur!

            Federația de Șah a Republicii Moldova a desfășurat în perioada 25-26 noiembrie 2017  ediţia a treia a Campionatului Naţional de șah pentru asociațiile raionale. Fiecare asociație raională de șah  a fost reprezentată de cîte o echipă formată din 2 șahiști cu viza de reședință în raionul respectiv. Competiţiile s-au desfășurat conform sistemului elvețian în 7 runde.

           După o luptă interesantă pe locul 1 s-a clasat echipa r-lui Făleşti: Ivan Eremiţa și Stas Cebotari, care  a acumulat 11,5 puncte din 14 posibile. Medaliile de argint le-a obținut echipa Asociaţiei de şah din Găgăuzia (10 puncte). Locul 3 i-a revenit Asociaţieide şah a raionului Ialoveni  (8 puncte). Au demonstrat o bună pregătire și Asociaţiile de şah din Orhei, Drochia, Călăraşi,  Edineț, Rîșcani, Cimişlia, Taraclia, Ştefan Vodă, Basarabeasca, Străşeni.

****************************************

REGULAMENTUL

   Turneului Național la șah între echipele asociațiilor raionale 2017

I. Scopul şi sarcinile:

–  popularizarea şahului în raioanele Republicii Moldova.

II. Perioada şi locul desfăşurării competiţiilor

Turneul Național la șah între echipele asociațiilor raionale va avea loc  în incinta Clubului de șah și joc de dame  (mun. Chişinău, str. Șciusev, 111)   în perioada  25-26 noiembrie 2017.

Adunarea tehnică şi tragerea la sorţi vor avea loc  în data de  25 noiembrie  la orele 12.00. Începutul primei runde –  ora 13.00.

 III. Condiţiile de participare

Se  invită cîte o echipă de la fiecare asociație raională de șah. Componența echipelor – 2 șahiști (cu viza de reședință în raion).

Listele sportivilor în formă electronică urmează fie prezentate pînă la 23 noiembrie prin e-mail clubuldesah.md@mail.ru sau prin fax 022-237-672, iar ofertele de participare cu ștampila umedă a asociației raionale și legitimațiile sportivilor vizate în 2017   –  pînă la  orele 12.00 în data de  25 noiembrie. Competiţiile se vor desfăşura conform sistemului elvețian în 7 runde. În data de  25.11.2017  vor avea loc primele 3 runde, iar în data de  26.11.2017 de la 10.00 – 4 runde. Fiecărui jucător i se acordă  la partidă 25 minute.

IV. Determinarea învingătorilor

Echipele învingătoare a competiţiilor se determină după suma numărului de puncte acumulate . În caz că două sau mai multe echipe obţin un  număr egal de puncte se aplică suplimentar  următoarele criterii:

a)       Puncte  ( puncte de partida);

b)      Puncte de meci (2 pentru victorie, 1 pentru egal, 0 pentru infrangere,

c)       Rezultatele echipelor din aceeași grupa de puncte, conform  punctelor de meci.

 V. Condiţiile administrativ-financiare

Cheltuielile, ce ţin de organizarea competiţiilor, arbitrare, cazarea și masa şi premierea învingătorilor, le suportă Federaţia de Șah. Cheltuielile, legate de delegarea participanţilor (drum etc.)  le suportă organizaţiile care deleghează sportivii.

VI. Condiţii de premiere

        Primele trei echipe învingătoare a competiţiilor sunt decorate  cu premii  bănești, diplome şi medalii de gradul respectiv.

Related posts

Leave a Comment