„Turnul Alb – 2016″| Final | Soci„Turnul Alb – 2016″| Final | Soci

În perioada 1 – 9 iunie, în Soci (Rusia) s-a desfășoarăt finala turneului „Turnul Alb – 2016”.
Republica Moldova s-a clasat pe locul 14, din 91 de echipe.

     „Turnul Alb” este un turneu de şah pentru echipele instituţiilor de învăţămînt general, la început, unional (în perioada URSS), naţional (începînd cu 2004, în cadrul Federaţiei Ruse), iar din 2014 avînd statut de competiţie internaţională. Este organizat anual, din anul 1969. Scopurile principale prevăd popularizarea şahului în rîndul elevilor, depistarea tinerilor şahiştilor dotaţi şi creşterea calificării sportive a acestora.

     In 2014 la Tromse, în Norvegia a fost semnat acordul de colaborare cu Federatia de Sah din Federatia Rusa, și ca rezultat începînd cu anul trecut, Turneul Naţional de Şah „Turnul Alb” este organizat de Federația de Șah și în Moldova.

     Finala Turneului Internațional „Turnul Alb” s-a desfășurat  în Soci (Rusia). La ediția din acest an au participat peste 90 de echipe din 11 țări ale lumii.

     Cîștigătoare la ediția din acest an a devenit echipa din China, care a acumulat 29,5 puncte din 36 posibile, fără înfrîngeri.

     Pe locul doi și trei s-au clasat echipele din Sankt Petersburg (Rusia), și respectiv Armenia, care au acumulat cîte 24 de puncte la activ.

     Republica Moldova s-a clasat pe locul 14, acumulînd 21 de puncte, din 36 posibile.

Vezi aici rezultate si clasamente

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Vezi aici site-ul oficial

Related posts

Leave a Comment