World School Chess Championship 2017 | Andrei Macovei – Campion Mondial!World School Chess Championship 2017 | Andrei Macovei – Campion Mondial!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Open 9  Open 11  Open 13  Open 15  Open 17   

Girls 9  Girls 11  Girls 13  Girls 15  Girls 17

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vezi aici site-ul oficial

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Chișinăuianul Andrei Macovei a devenit campion mondial la sah! 

          Maestrul FIDE Andrei Macovei  a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial la sah între elevi pe categorii de vîrstă. În runda a noua discipolul Școlii de șah din Chișinău a învins  reprezentantul S.U.A. Banerjee Abhimanyu.  În clasamentul juniorilor pînă la 17 ani, Andrei a acumulat 8 puncte din 9 posibile, depășind cu 1,5 puncte șahistul clasat pe locul doi!

Andrei Macovei s-a antrenat de la 7 ani la Școala sportivă specializată nr.7 din Chișinău sub îndrumarea antrenorului Vasile Greabca, maestru FIDE. S-a antrenat apoi cîțiva ani în grupa de avansați a maestrului internațional Victor Panuș. În prezent se antrenează sub îndrumarea maestrului internațional Sergiu Vedmediuc, frecventează și antrenamentele marelui maestru Dmitrii Svetușchin în cadrul Centrului de performanță al Federației de Șah. Andrei este campionul Republicii Moldova între juniori, membru al lotului național.

În clasamentul copiilor pînă la 11 ani, alt chișinăuian, Iurii Miron   a acumulat 7 puncte și a  împărțit locurile 1-4, dar conform criteriilor de departajare s-a clasat pe locul 4. Stanislav Cebotari din Fălești, în aceași grupă , are 6,5 puncte, clasîndu-se pe locul 6.

Tot  pe locul șase s-a clasat și  Dragoș  Cereș  din Chișinău , între juniori pînă la 13 ani, acumulînd 6 puncte.   Între junioare pînă la 13 ani Alina Mihailova din Comrat și Paula Mocanu din Chișinău au acumulat  cîte 5,5 puncte, ocupînd locurile 9 și 10.
Campionatul s-a desfășurat  în perioada 21 aprilie – 30 aprilie 2017 în or. Iași  (România).  La campionat au participat 576 de jucători din 41 de state ale lumiiFederația de Șah a Republicii Moldova a fost reprezentată de 30 de tineri șahiști din Chișinău, Rîbnița, Comrat, Tiraspol, Edineț, Bălți, Sîngerei și Fălești. Echipa Republicii Moldova a fost condusă de antrenorul FIDE, maestrul internațional Veaceslav Slovineanu.

****************************************************************

Descarca aici regulamentul

Descarca forma de inregistrare

Related posts

Leave a Comment