Campionatele Individuale a Republicii Moldova pentru juniori si tineret la şah 2014 – RezultateЛичный чемпионат Молдовы среди юниоров и молодежи по шахматам 2014 – Результаты

Campionatele Individuale a Republicii Moldova

 pentru copii, juniori si tineret la şah

[wppa type=”slide” album=”45″ align=”center”][/wppa]

           Federaţia de şah a Republicii Moldova  în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova  a organizat în perioada 

21 – 26 aprilie 2014 Campionatele Republicii Moldova pentru copii, juniori si tineret (categoriile 8-18 ani) la şah clasic. Competițiile s-au desfășurat în  Clubul Republican de șah și joc de dame  și  în Şcoala Sportivă Specializată  nr.7 de şah. S-au întrunit  cei mai puternici tineri şahişti din Moldova. Au fost admişi numai campionii raioanelor și premianții campionatelor municipale.  Cei 163 participanți  au fost repartizați pe categorii de vârstă: pînă la 8,10,12,14,16 și 18  ani. Pe lîngă chișinăueni la competiție au participat șahiși din Tiraspol, Bălți, Rîbnița,Comrat, Cahul, Soroca, Orhei, Dondușeni, Fălești,Ceadîr-Lunga, Drochia,Ialoveni, Edineț ș.a.

           În turneul băieților pînă la 8 anișori au participat 28 de mici  şahişti. Medalia de aur i-a revenit elevului Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău Vlad Socolov, iar medalia de argint a cucerit-o Stanislav Cebotari – reprezentantul Casei de Creație a copiilor din Fălești, o surpriză plăcută a actualului campionat. Între fete  pînă la 8 ani pe primul loc s-a clasat  eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău Nicoleta Nicorici. 

          Între  băieți pînă la 10 ani au participat 38 de tineri  şahişti. Lupta a fost foarte interesantă, iar soarta primului loc s-a hotărît numai după calcularea coieficienților adiționali, deoarece trei șahiști au acumulat cîte 7 puncte. Medalia de aur i-a revenit elevului Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău Dragoș Cereș, iar medalia de argint a cucerit-o Daniel Chiriac, medalia de argint i-a revenit lui Rostislav Keller din Tiraspol. În clasamentul fetițelor medalia de aur a obținut-o eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah   Paula Mocanu, iar pe locul secund s-a situat  eleva din mun. Comrat  Alina Mihailova.

          Cea mai anevoioasă  a fost lupta în grupa  șahiștilor pînă la 12 ani. Au participat și 4  şahişti cu rating internațional. Pe prima treaptă a podiumului a urcat Ilie Martînovici din Rîbnița, care a reușit să  cucerească trofeul principal cu

7,5 puncte din 9 posibile la activ, iar elevul Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah   Ivan Schițco, cu același punctaj s-a situat pe locul doi. Între fete  pînă la 12 ani două eleve a  Şcolii Sportive Specializate nr.7 au acumulat cîte 6 puncte. Medalia de aur  a fost înmînată Valentinei Verbin, iar cea de argint Valeriei Mocanu.

           Între  băieți pînă la 14 ani au fost admiși 9  tineri  şahişti, dintre care 6 cu rating internaţional. Elevul Şcolii Sportive Specializate de şah din Chişinău Andrei Macovei a reușit să  cucerească trofeul principal cu 7 puncte la activ. În clasamentul fetițelor medalia de aur a obținut-o eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah Livia Managadze. 

           Titlul de campioană al Moldovei  între  junioare pînă la 16 ani l-a cucerit eleva Şcolii Sportive Specializate   din Bălți Paula-Alexandra Gîtu,  campioană  a Moldovei între senioare.

           Medalia de aur  între  tinere pînă la 18 ani a cucerit-o  eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah din m.Chișinău Olga Hîncu, ex-campioană a Moldovei între senioare, membru al lotului național.

            Premianții campionatului  au fost  premiaţi cu medalii,premii bănești  şi diplome. Turneul a servit ca un test serios pentru tinerii şahişti în ajunul Campionatului Mondial la şah pe categorii de vîrstă, care se va desfășura în or, Durban (Pepublica Africa de Sud) în perioada 18-30 septembrie 2014.

       Valeriu Coadă, Secretar General al Federației de Șah din Moldova   

======================================================================================

Campionatul R. Moldova printre juniori sub 8 ani (fete) Fin

Campionatul R. Moldova printre juniori sub 8 ani (baieti) Fin

Campionatul R.Moldova printre juniori sub 10 ani (fete) Fin

Campionatul R.Moldova printre juniori sub 10 ani (baieti) Fin

Campionatul RM tineret F-12 Fin

Campionatul Moldovei intre baieti sub 12 ani Fin

Campionatul RM tineret f-14 Fin

Campionatul RM tineret B-14 Fin

Campionarul RM tineret F-16 Fin

Campionatul RM tineret F-18 Fin

======================================================================================

 

Related posts

Leave a Comment