Campionatul Naţional de Șah între Elevi 2014Campionatul Naţional de Șah între Elevi 2014

chess

     Federaţia de şah a Republicii Moldova a desfășurat în perioada  06 – 11 martie 2014 Campionatul Naţional de şah între elevi.  În incinta  Şcolii Sportive Specializate  nr.7 de şah (str. Vasile Lupu, 14) s-au întrunit cei mai puternici tineri şahişti din Moldova. Au fost admişi cei mai puternici jucători cu categorie sportivă.  Cei 209 participanți  au fost repartizați pe categorii de vârstă: pînă la 7,9,11,13,15  ani. Pe lîngă chișinăueni la competiție au participat copii din Tiraspol, Bălți, Rîbnița,Comrat, Cahul, Soroca, Rezina, Orhei, Strășeni, Dondușeni, Fălești ș.a.

          În turneul copiilor pînă la 7 anișori au participat 21 de mici  şahişti. Medalia de aur i-a revenit elevului Şcolii Sportive   din mun. Bîălți  Marius Bîrsanu cu un rezultat maxim  de 9 puncte din 9 posibile. Între fete  pînă la 7 ani pe primul loc s-a clasat  eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah  din mun. Chișinău Victoria Bargan. 

           Între  băieți pînă la 9 ani au participat 43 de tineri  şahişti. Lupta a fost foarte interesantă, iar soarta primului loc s-a hotărît în  finalul ultimei partide. Elevul Şcolii Sportive din Tiraspol Stepan  Zaiarschii  a reușit să  cucerească trofeul principal cu 8 puncte din 9 posibile la activ. În clasamentul fetițelor medalia de aur a obținut-o eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah   Felicia Ojog. 

           Pentru cea mai numeroasă  grupă, cea a  șahiștilor pînă la 11 ani, a fost nevoie de două săli. Au participat 52 de  şahişti. Pe prima treaptă a podiumului a urcat elevul Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah   Ivan Schițco. Între fete  pînă la 11 ani medalia de aur  a fost înmînată elevei din mun. Comrat  Alina Mihailova. 

           Între  băieți pînă la 13 ani au participat 29 de tineri  şahişti, dintre care zece cu rating internaţional. Elevul Şcolii Sportive Specializate de şah din Chişinău Laurențiu Slănină  a reușit să  cucerească trofeul principal cu 8 puncte din 9 posibile la activ. În clasamentul fetițelor medalia de aur a obținut-o eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah Verbin Valentina. 

           Titlul de campion al Moldovei  între  elevi pînă la 15 ani l-a cucerit elevul Şcolii Sportive Specializate nr.7  de şah Artiom Vinogradschii, iar campioană între fete a devenit eleva Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah Diana Daicu.

            Premianții campionatului  între băieţi şi între fete au fost  premiaţi cu premii şi diplome. Turneul a servit ca un test serios pentru tinerii şahişti în ajunul Campionatului Europei la şah pe categorii de vîrstă.

       Valeriu Coadă, Secretar General al Federației de Șah din Moldova

======================================================================================

[wppa type=”slide” album=”40″ align=”center”][/wppa]

======================================================================================

CNE U 7 Fin

CNE U 9 F Fin

CNE U 9 Fin

CNE U 11 F Fin

CNE U 11 Fin

CNE U 13 F Fin

CNE U 13 Fin

CNE U 15 Fin

======================================================================================

Campionatul National intre elevi sub 7 ani

Campionatul Natoinal intre elevi sub 9 ani

Campionatul National intre elevi sub 9 ani ( fete)

Campionatul National intre elevi sub 11 ani

Campionatul National intre elevi sub 11 ani (fete)

Campionatul RM intre elevi. Baieti U13

Campionatul National intre elevi sub 13 ani (fete)

Campionatul RM intre elevi U15

======================================================================================

Ultima runda la baieti 11, 13, 15 ani va incepe pe 10 martie, ora 13:00

======================================================================================

Descarca aici regulamentul

Related posts

One Thought to “Campionatul Naţional de Șah între Elevi 2014Campionatul Naţional de Șah între Elevi 2014

  1. lavric mihail

    cind incepe

Leave a Comment