Campionatul Naţional de șah pentru asociațiile raionale 2016Campionatul Naţional de șah pentru asociațiile raionale 2016

Echipa din Râbnița a cucerit medaliile de aur!

     Federația de Șah a Republicii Moldova a desfășurat în perioada 26-27 noiembrie 2016  Campionatul Naţional de șah pentru asociațiile raionale. Fiecare asociație raională de șah  a fost reprezentată de cîte o echipă formată din 2 șahiști cu viza de reședință în raionul respectiv. Competiţiile s-au desfășurat conform sistemului elvețian în 7 runde.
       La ediția din acest an au participat 19 echipe raionale. După o luptă interesantă pe locul 1 s-a clasat echipa r-lui Rîbnița: Ilie Martînovici și Nicolai Panov, care  a acumulat 13 puncte din 14 posibile. Medaliile de argint le-a obținut echipa raionului Drochia: Eugen Spînu și Sergiu Bejan (10 puncte). Locul 3 i-a revenit echipei raionului Călărași (9 puncte). Au demonstrat o bună pregătire și șahiștii din raioanele Ialoveni, Sîngerei,Ocnița, Edineț, Rîșcani, Cahul, Taraclia etc.
     Echipele învingătoare  au fost  decorate cu medalii, premii şi diplome. La festivitatea de premiere participanții au susținut idea ca turneul să devină tradițional.

************************************

Rezultate si clasamente

************************************

REGULAMENT

I. Scopul şi sarcinile:

      –  popularizarea şahului în raioanele Republicii Moldova,

      –  perfecționarea măiestriei sportive a șahiștlor din raioane,

      –  creșterea rolului asociațiilor raionale de șah. 

II.Perioada şi locul desfăşurării competiţiilor

         Campionatul se va desfășura  în incinta Clubului de șah și joc de dame  (mun. Chişinău, str. Șciusev, 111)   în perioada  26-27 noiembrie 2016.

         Adunarea tehnică şi tragerea la sorţi vor avea loc  la 26 octombrie la orele 12.00. Începutul primei runde –  ora 13.00.  

 III. Condiţiile de participare

         Se  invită cîte o echipă de la fiecare asociație raională de șah. Componența echipelor – 2 șahiști cu viza de reședință în raion, cu carnetele de legitimare vizate în  2016.

         Lista sportivilor în formă electronică urmează fie prezentată pînă la 24 noiembrie prin e-mail clubuldesah.md@mail.ru sau pe fax 022-237-672, iar ofertele de participare să fie prezentate  pînă la  orele 12.00 la 26 noiembrie. Competiţiile se vor desfăşura conform sistemului elvețian în 7 runde. Pe 26 noiembrie vor avea loc primele 3 runde, iar pe 27 noiembrie de la 10.00 – ultimele 4 runde. Fiecărui jucător i se acordă  la partidă 25 minute.

IV. Determinarea învingătorilor

Echipele învingătoare a competiţiilor se determină după suma numărului de puncte acumulate. În caz că mai multe echipe obţin un  număr egal de puncte se aplică suplimentar  următoarele criterii:

a)     Puncte  (puncte de partidă);

b)    Puncte de meci (2 pentru victorie, 1 pentru egal, 0 pentru înfrângere

c)     Rezultatele echipelor din aceeași grupa de puncte, conform punctelor de meci.

 V. Condiţiile administrativ-financiare

Cheltuielile, ce ţin de organizarea competiţiilor, arbitrare, cazarea, masa şi premierea învingătorilor, le suportă Federaţia de Șah. Cheltuielile, legate de delegarea participanţilor (drum etc.)  le suportă organizaţiile care deleghează sportivii.

VI. Condiţii de premiere

        Primele trei echipe învingătoare a competiţiilor sunt decorate cu premii  bănești, diplome şi medalii de gradul respectiv.

***************************************

Editia 2015

Related posts

Leave a Comment