Turneul Național la șah între echipele raioanelor 2015Turneul Național la șah între echipele raioanelor 2015

Camp Raioane 2015

Primul Turneu Național la șah între echipele raioanelor 

            Federaţia de şah a Republicii Moldova a desfășurat în perioada  19 – 20 decembrie 2015 Primul Turneu Național la șah între echipele raioanelor. Cei mai puternici  şahişti din 16 raioane a Republicii Moldova s-au întrunit în incinta Clubului Republican de Șah și Joc de Dame  din Chișiău. Fiecare  echipă a fost formată  din 2 șahiști.   Competiţiile s-au desfăşurat conform sistemului elvețian în 7 runde.  După o luptă interesantă pe locul 1 s-a clasat echipa r-lui Cahul: Alexandr Soloviov și Victor Dolganiuc, care  a acumulat 11 puncte din 14 posibile. Medaliile de argint le-a obținut echipa raionului Drochia: Eugen Spînu și Sergiu Bejan (10,5 puncte). Locul 3 i-a revenit echipei raionului Rîbnița: Ilie Martînovici și Iurii Golotin (9,5 puncte). Au demonstrat o bună pregătire și șahiștii din raioanele Sîngerei, Fălești, Rîșcani, Taraclia, Ialoveni, Călărași, Cimișlia, Ungheni, Orhei, Strășeni, Basarabeasca, Criuleni și Duibăsari.

     Echipele învingătoare  au fost  decorate cu medalii,premii şi diplome. La festivitatea de premiere participanții au susținut idea ca turneul să devină tradițional.

       Valeriu Coadă, Secretar General al Federației de Șah din Moldova

Vezi aici rezultate si clasamente

REGULAMENTUL

   Turneului Național la șah între echipele raioanelor 2015

I. Scopul şi sarcinile:

      –  popularizarea şahului în raioanele  Republicii Moldova 

II.Perioada şi locul desfăşurării competiţiilor

         Turneul Național la șah între echipele  raioanelor va avea loc  în incinta Clubului Republican de Șah și Joc de Dame  (mun. Chişinău, str. Șciusev, 111)   în perioada  19-20 decembrie 2015.

 Adunarea tehnică şi tragerea la sorţi vor avea loc  la 19 decembrie la ora 12.00.

 Începutul primei runde –  ora 13.00.  

 III. Condiţiile de participare

         Se  invită o echipă de la fiecare raion al Republicii Moldova. Componența echipelor – 2 șahiști (cu viza de reședință în raion).

         Lista sportivilor în formă electronică urmează fie prezentată pînă la 15 decembrie prin e-mail clubuldesah.md@mail.ru sau pe fax 022-237-672, iar ofertele de participare să fie prezentate  pînă la  ora 12.00 la 19 decembrie. Competiţiile se vor desfăşura conform sistemului elvețian în 7 runde. Pe 19 decembrie vor avea loc primele 3 runde, iar pe 20 decembrie de la 10.00 – ultimele 4 runde. Fiecărui jucător i se acordă  la partidă 25 minute.                                                       

IV. Determinarea învingătorilor

Echipele învingătoare a competiţiilor se determină după suma numărului de puncte acumulate.  În caz că două sau mai multe echipe obţin un  număr egal de puncte se aplică suplimentar  următoarele criterii:

a)     Puncte  ( puncte de partida);

b)    Puncte de meci (2 pentru victorie, 1 pentru egal, 0 pentru infrangere

c)     Rezultatele echipelor din aceeași grupa de puncte, în  conformitate cu punctele de meci.

 V. Condiţiile administrativ-financiare

       Cheltuielile, ce ţin de organizarea competiţiilor, arbitrare, cazarea și masa şi premierea învingătorilor, le suportă Federaţia de şah. Cheltuielile, legate de delegarea participanţilor (drum etc.)  le suportă organizaţiile care deleghează sportivii.  

VI. Condiţii de premiere

        Primele trei echipe învingătoare a competiţiilor sunt decorate cu premii bănești, diplome şi medalii de gradul respectiv. 

Related posts

Leave a Comment