Campionatul Republicii Moldova la şah rapid 2021


Victoria Bargan – campioană naţională la şah rapid la 14 ani

Astăzi la clubul de şah din capitală au fost premiate învingătoarele Campionatului Republicii Moldova între femei la şah rapid, organizat de Federaţia de Șah a Republicii Moldova. La campionat, care s-a desfășurat  în perioada  4-5 februarie, au fost admise cele mai puternice şahiste, care posedă rating internaţional.

Lupta în campionat a fost foarte interesantă,  jucătoarele demonstrând o bună pregătire. După runda a şasea clasamentul era condus de multipla campioană naţională, marea maestră internaţională Svetlana Petrenco, care acumulase 5 puncte. În ultima rundă ea a jucat cu eleva Şcolii sportive specializate de şah nr.7 din Chişinău Victoria Bargan. A învins Victoria, care a reuşit să devină campioană naţională la şah rapid la numai 14 ani. Svetlana Petrenco a cucerit medalia de argint, iar Felicia Ojog – medalia de bronz.

În perioada 6-14 februarie se desfăşoară Campionatul Republicii Moldova la şah  clasic între femei.

În perioada  28-29 ianuarie s-a desfășurat Campionatul Republicii Moldova la şah rapid, organizat de Federaţia de Șah a Republicii Moldova. La campionat au fost admişi cei mai puternici 22 de şahişti cu rating internaţional mai mare de 1600, inclusiv  6 maeștri ai sportului.

Lupta în campionat a fost foarte dură, toţi jucătorii având o bună pregătire. Campion a devenit maestrul internaţional  Ivan Schiţco, care a acumulat 7,5 puncte din 9 posibile. Medalia de argint  a obţinut-o maestrul internaţional Ruslan Soltanici cu 7 puncte la activ. Locurile 3-4 le-au împărţit, respectiv, maeştrii internaţionali Andrei Macovei şi Iulian Baltag, care au acumulat câte 6,5 puncte.

Related posts

Leave a Comment