Campionatul Republicii Moldova la şah rapid și blitz – tineret pînă la 16, 18, 20 aniCampionatul Republicii Moldova la şah rapid și blitz – tineret pînă la 16, 18, 20 ani

BLITZ

Rezultate – masculin

Rezultate – feminin

     În data de 25 martie s-a desfășurat primul Campionat al Republicii Moldova la şah blitz între tineret pînă la 20 de ani, organizat de Federaţia de Șah. 26 de șahiști, inclusiv  4 maeștri ai sportului, au participat în turneul masculin, fiind admiși numai șahiști cu rating internațional mai mare de 1400.  În turneul feminin au fost admise cele mai puternice 16 șahiste.

Campion  la şah blitz între tineret , la  numai 15 ani, a devenit maestrul Ivan Schiţco, care a acumulat 9 puncte din 9 posibile.

În campionatul feminin medalia de aur a obţinut-o Valentina Verbin, care a acumulat  6 puncte din 7 posibile.

Campionatul  a fost o bună pregătire practică a tinerilor şahişti pentru participare la Campionatul Europei la şah rapid şi blitz între tineret, care se va desfăşura în Oradea (Romănia) în perioada  31 iulie – 5 august.

*********************************

RAPID

Rezultate – masculin

Rezultate – feminin

     În perioada  23-24 martie s-a desfășurat Campionatul Republicii Moldova la şah rapidîntre tineret, organizat de Federaţia de Șah a Republicii Moldova. La campionat au fost admişi cei mai puternici 26 de şahişti cu rating internaţional mai mare de 1400, inclusiv  4 maeștri ai sportului, iar la campionatul feminin au fost admise cele mai puternice 16 şahiste pînă la 20 de ani.

Lupta în campionatul masculin a fost foarte dură, toţi jucătorii avînd o bună pregătire. Campion în clasamentul general a devenit maestrul internaţional  Nichita Morozov, care a acumulat 8,5 puncte din 9 posibile. Campion sub 18 ani a devenit Andrei Macovei. Medalia de aur între juniori pînă la 16 ani a obţinut-o maestrul Ivan Schiţco.

În campionatul feminin Felicia Ojog a acumulat 6 puncte din 7 posibile, devenind la numai 13 ani, campioană între tinere pînă la 20 de ani. Locul 1 sub 18 ani i-a revenit maestrei Paulei Mocanu, iar  medalia de aur între junioare pînă la 16 ani a obţinut-o Valeria Mocanu.

*********************************

     Federaţia de Șah a Republicii Moldova în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării  desfășoară în perioada 23 – 25.03.2018 Campionatul Republicii Moldova  la şah rapid și blitz între tineret în categoriile de vîrstă pînă la 16, 18, 20 ani.

     La campionat vor fi admişi şahişti legitimaţi la Federaţia de Șah a R. Moldova cu vizele pentru  2018 achitate: în turneul masculin sportivi cu rating ELO mai mare de 1400 (clasic, rapid ori blitz) şi primii trei premianţi din campionatele RM 2018  juniori pe categorii de vîrstă, în turneul feminin se admit sportive cu categoria I şi CMS.

     Campionatul la şah rapid: Înscrierea pînă la 21 martie 2018 la adresa electronica:  clubuldesah.md@mail.ru. Confirmarea participării:  23 martie până la orele 14.30.  Începutul  – 23 martie  la  orele 15.00. Controlul timpului 15 min. pentru partidă + 10 sec pentru fiecare mutare.

       Campionatul la şah blitz: Înscrierea pînă la 23 martie 2018 la adresa electronica:  clubuldesah.md@mail.ru. Confirmarea participării:  25 martie până la orele 10.30.  Începutul  – 25 martie  la  orele 11.00. Controlul timpului 3 min. pentru partidă + 2 sec pentru fiecare mutare.

     Campionatul se va desfăşura conform Regulamentului FIDE. Sistemul de joc va fi  determinat de colegiul de arbitri în dependenţă de numărul de participanţi. Criterii de departajare: 1.Bucholtz(-1), 2.Bergher, 3.Progresiv.

     Toate cheltuielile de delegare a sportivilor şi a persoanelor însoţitoare le suportă organizaţiile care  deleghează sportivii.

Related posts

Leave a Comment