In memoriam Valeriu Sanduleac (30.09.1959 – 02.01.2016)

     Regretăm profund trecerea la cele veșnice a celui care a fost Valeriu Sanduleac, candidat în maeștri la șah, antrenor cu grad didactic superior. Născut pe 30 septembrie 1959 în satul Mîndrești, și-a făcut aici studiile medii, apoi a absolvit facultatea, a îndrăgit şahul, devenind un pedagog deosebit de apreciat, profesându-şi meseria cu pasiune şi înalt profesionalism la Centrul de Creație și Agrement Sîngerei. A activat peste 30 de ani în calitate de conducător al Clubul de șah ,,Rocada”. Ca organizator a desfășurat zeci de turnee raioanale, naționale și internaționale. A pregătit și editat un manual de șah pentru copii, un ghid metodic pentru antrenori.

        Ca antrenor s-a dedicat  muncii de pregătire a copiilor şi juniorilor, reușind să crească mai mulți șahiști de valoare: Daniela Harbuz (dublu-campioană a RM), Petru Chițan, Adrian Jurjiu, Eugen Prociuc, premianți ai Campionatelor RM. Elevii d-lui Sanduleac au obținut multe premii la Campionatele Naționale, turneele internaționale, au participat de mai multe ori la Campionatele Europene și Mondiale.

           Ne-a părăsit subit un mare iubitor al şahului, un om de înaltă educaţie şi cultură, un profesor model, un tovarăș de nădejde și un prieten adevărat.

          Dumnezeu să-l odihnească în pace.

                                             Prezidiul Federației de Șah a Republicii Moldova

Related posts

4 Thoughts to “In memoriam Valeriu Sanduleac (30.09.1959 – 02.01.2016)”

 1. Ana Bologan

  DUMNEZEU SA-L IERTE! SI SA-L ODIHNEASCA IN PACE…

 2. admin

  Dumnezeu sa-l ierte.

 3. Harabagiu Adalgiza

  Dumnezeu sa-l odihneasca! Voi pastra cu drag frumoasele amintiri de la turneele de sah din Eforie N.

 4. Neli

  Un tata nemaipomenit ,un unchi adorat de toti picii nostri,un om exceptional…pacat ca ne-a parasit atit de repede ..ii vom duce dorul si il vom pastra in sufletele noastre mereu…atit noi cit si toti elevii si discipolii sai..Ai grija Doamne de el in Imparatia Ta….

Leave a Comment