Turneul Național de șah între echipe „Familia șahistă” 2018


REZULTATE

. . . . . . . . . . .

„Gens una sumus”(„Suntem o familie”)este  Deviza Federației Internaționale de Șah (FIDE). În data de  12 mai în Chişinău a avut loc ediţia a doua  a Turneului Naţional de Şah între echipe „Familia șahistă”, dedicat Zilei Internaţionale a Familiei, marcată în fiecare an în data de 15 mai. La competiţie au participat echipe din diferite localităţi.   Au fost admise echipe formate din 2 membri ai unei familii. La tabla 1 a jucat căpitanul echipei, pînă la 13 ani, iar la tabla 2-a indiferent de vîrstă. Ritmul de joc – 10 min  la partidă.

       S-au desfășurat 7 runde conform sistemului elvețian. Echipa familiei Carasiov din Bălți a parcurs turneul fără înfrîngeri, a acumulat 9,5 puncte şi s-a clasat pe primul loc, cucerind cupa de aur. Căpitanul echipei Artiom Carasiov va evolua la Turneul Internațional de Şah „Turnul Alb”, care va avea loc în perioada 1-9 iunie la Soci.

     Pe locul 2 s-a clasat echipa surorilor Felicia Ojog şi Nicoleta Nicorici din Chişinău, care a acumulat 9 puncte.   Fraţii Talmaci au acumulat 8,5 puncte și s-au clasat pe locul 3, cucerind cupa de bronz. 

       Desfășurarea unor asemenea turnee contribuie la popularizarea şahului în rîndul tinerilor şahişti.

Valeriu Coadă, Secretar general al Federației de Șah din Moldova

. . . . . . . . . . .

Regulament

I.Perioada şi locul desfăşurării competiţiilor

Turneul Național de șah între echipe „Familia șahistă” va avea loc  în incinta Clubului de șah  (mun. Chişinău, str. Șciusev, 111)   în data de  12 mai 2018.

Tragerea la sorţi va avea loc la orele 10.00.

Începutul primei runde –  orele 10.30.

 II. Condiţiile de participare

La turneu vor fi admise echipe formate din 2 membri ai unei familii. La tabla 1 joacă căpitanul echipei (a.n. 2005 ori mai mic), iar la tabla 2 indiferent de vîrstă.

Competiţiile se desfăşoară conform regulamentului FIDE. Sistemul de joc circular sau elvețian, în dependență de numărul de echipe. Ritmul de joc – 10 min  + 5 sec/mutare.
Listele sportivilor în formă electronică urmează să fie prezentate pînă la 10 mai  prin e-mail clubuldesah.md@mail.ru  sau la tel/fax 022-237-672.

III. Determinarea învingătorilor

Echipele învingătoare a competiţiilor se determină după suma numărului de puncte acumulate.  Criterii de departajare:

–         Puncte  ( puncte de partida);

–         Puncte de meci (2 pentru victorie, 1 pentru egal, 0 pentru infrangere)

–         Victoria direct

 IV. Condiţiile administrativ-financiare

Cheltuielile, ce ţin de arbitrare, premierea învingătorilor, le suportă  Federaţia de Șah. Cheltuielile, legate de delegarea participanţilor (drum etc.)  le suportă organizaţiile care deleghează sportivii.  Taxa de organizare: 50 lei de la echipă.

V. Condiţii de premiere

        Primele trei echipe învingătoare a competiţiilor sunt decorate cu premii  bănești, cupe și diplome  de gradul respectiv.

Locul I   –  1000 lei

Locul II  –    800 lei

Locul III –   700 lei

Locul IV –   600 lei

Locul V  –   500 lei


Related posts

Leave a Comment