Turneul open Călărași la Șah în memoria lui Dumitru PoroseciTurneul open Călărași la Șah în memoria lui Dumitru Poroseci

Cei mai puternici şahişti din raioanele Călărași, Ungheni, Fălești și Strășeni, la invitația Asociației  „Șah și Dame”  din  raionul Călărași,  s-au întrunit în data de  22 mai 2016 la Turneul open Călărași la Șah.

     Acest turneu se desfășoară tradițional în luna mai în memoria regretatului  șahist Dumitru Poroseci, care a promovat șahul în raionull Călărași, a organizat și a participat la multiple competiții raionale și naționale de șah.

     Competiţia s-a desfăşurat conform sistemului elvețian în  9 runde. Spre surprinderea tuturor pe primul loc s-a clasat  cel mai tînăr participant – Stanislav Cebotari din Fălești, cu 7,5 puncte. La numai nouă anișori Stas are în palmares titlul de campion național între copii. Medalia de argint a cucerit-o alt făleștean – Eremița Ivan, care a acumulat 7 puncte. Gavril Mazur din satul Dereneu, r-l Călărași a cucerit bronzul, Gîrlea Vitalie s-a clasat pe locul 4, iar Scorobogatov Vasilii din Strășeni a ocupat locul 5. În clasamentul feminin locul 1 i-a revenit șahistei Nina Ghindă din Bravicea, Călărași.

     Învingătorii concursului au fost premiaţi cu  diplome şi premii băneşti din partea Federației de Șah din Republica Moldova.  Au fost acordate o serie de premii suplimentare.

     Recent Asociația  „ Șah și Dame”  din  raionul Călărași a depus cererea de afiliere la Federației de Șah din Republica Moldova.  Turneul  open Călărași a  demonstrat  un interes sporit față de sportul minții în aceste raioane.

Valeriu Coadă, Secretar general al Federației de Șah a R. Moldova

Related posts

Leave a Comment