Turneul open Călărași la Șah în memoria lui Dumitru Poroseci


Cei mai puternici şahişti din raioanele Călărași, Ungheni, Fălești și Strășeni, la invitația Asociației  „Șah și Dame”  din  raionul Călărași,  s-au întrunit în data de  22 mai 2016 la Turneul open Călărași la Șah.

     Acest turneu se desfășoară tradițional în luna mai în memoria regretatului  șahist Dumitru Poroseci, care a promovat șahul în raionull Călărași, a organizat și a participat la multiple competiții raionale și naționale de șah.

     Competiţia s-a desfăşurat conform sistemului elvețian în  9 runde. Spre surprinderea tuturor pe primul loc s-a clasat  cel mai tînăr participant – Stanislav Cebotari din Fălești, cu 7,5 puncte. La numai nouă anișori Stas are în palmares titlul de campion național între copii. Medalia de argint a cucerit-o alt făleștean – Eremița Ivan, care a acumulat 7 puncte. Gavril Mazur din satul Dereneu, r-l Călărași a cucerit bronzul, Gîrlea Vitalie s-a clasat pe locul 4, iar Scorobogatov Vasilii din Strășeni a ocupat locul 5. În clasamentul feminin locul 1 i-a revenit șahistei Nina Ghindă din Bravicea, Călărași.

     Învingătorii concursului au fost premiaţi cu  diplome şi premii băneşti din partea Federației de Șah din Republica Moldova.  Au fost acordate o serie de premii suplimentare.

     Recent Asociația  „ Șah și Dame”  din  raionul Călărași a depus cererea de afiliere la Federației de Șah din Republica Moldova.  Turneul  open Călărași a  demonstrat  un interes sporit față de sportul minții în aceste raioane.

Valeriu Coadă, Secretar general al Federației de Șah a R. Moldova


Related posts

Leave a Comment