Turneul regional de şah din CălărașiTurneul regional de şah din Călărași

          Cei mai buni şahişti din raioanele Călărași, Ungheni, Nisporeni și Strășeni,

la invitația Asociației de Șah Călărași,  s-au întrunit în perioada  26 – 27 septembrie 2014 la Turneul regional de şah din Călărași. Acest turneu se desfășoară tradițional în luna septembrie în memoria regretatului antrenor de șah, candidatului în maestru  Trifan  Catănsus.  

          Înainte de  deschiderea oficială a turneului amatorii de șah au participat la un simultan cu candidatul în maestru Vadim Chircu din Chișinău.

         Competiţia s-a desfăşurat conform sistemului elvețian în  7 runde.

 Pe locul 1 s-a clasat   campionul raionului Călărași Igor Grecu. Medaliile de argint și bronz le-au  cucerit Ghenadie Roșca și Mihai Țurcanu din Strășeni. În clasamentul feminin locul 1 i-a revenit șahistei Nina Ghindă din Bravicea ( r-l Călărași).

          Învingătorii concursului au fost premiaţi cu  diplome şi premii băneşti din partea Federației de șah din Republica Moldova.  Au fost acordate o serie de premii suplimentare.

          Asociația de Șah Călărași a primit  zece seturi de șah din partea marei maestre internaționale Elena Pîrțac, originară din Călărași.  Turneul  regional a  demonstrat  un interes sporit față de sportul minții în aceste raioane.

 –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

%%wppa%% %%slide=55%% %%align=center%%

       

 

Related posts

Leave a Comment