Viorel Bologan — cîștigător! / Festivalul Internațional de Șah «V. Cebanenco» 2014

S-a încheiat Festivalul Internațional de Șah «V. Cebanenco» 2014. După o luptă interesantă au fost desemnați cîștigătorii în fiecare din cele 3 turnee.

     Cîștigătorul premiului mare a devenit MMI Viorel Bologan! Bravo! Felicitări!

Viorel Bologan cistigator 2014

=============================================================================

Turneul A

     Turneul A a fost o grea încercare pentru șahiștii moldoveni. Toată distanța turneul a fost condus de lideri: MMI Vladimir Malahov, MMI Alexei Shirov și MMI Viorel Bologan. O sensație a fost pierderea lui MMI Alexei Shirov de la MI Vitaly Bernadskiy (Ukraina) în ultima rundă, ceea ce la clasat pe Alexei pe locul III în clasamentul final, cu 6,5 puncte din 9 posibile.

Viorel Bologan și Vladimir Malahov au jucat mai stabil, fără înfrîngeri, ceea ce le-a permis sa urce în vîrful clasamentului.

În ultima rundă Viorel Bologan a cîștigat de la campiona mondială MMI Zhu Chen(Qatar), și acumulînd 7 puncte din 9 posibile a urcat pe locul I.

Vladimir Malahov în ultima rundă a cîștigat de la MMI Kuzubov Yuriy(Ukraina). Avînd la activ 6,5 și un coeficient mai supeior, Vladimir s-a clasat pe locul II.

Tot 6,5 puncte au acumulat MMI Kuzubov Yuriy și MI Bernadskiy Vitaliy, care au acupat locul IV și respectiv V în clasamentul final.

În primii zece au intrat și moldovenii MMI Dmitri Svetushkin(9) și Dan Golub(10), ambii cîte 5,5 puncte la activ.

În final ocupanții locului I și II au jucat un meci din 2 partide, care s-a finisat cu scorul 1 – 1. Astfel a fost necesar de jucat partida finală – „armaghedon”. Viorel Bologan a cîștigat cu albul „armaghedonul” astfel fiind cîștigătorul marelui premiu.

Cebanenco A 2014 Fin

==============================================================================

Turneul B

Cebanenco B 2014 Fin

==============================================================================

Turneul C

Cebanenco C 2014 Fin

Chess Black

Cunoaște mai multe

Veaceslav Cebanenco — Patriarhul Șahului Moldovenesc

Related posts

Leave a Comment