World Chess Championship Match 2018

Meciul pentru titlul de campion mondial la șah se desfășură la London (UK), în perioada 9 – 29 noiembrie curent, între campionul mondial en-titre, Magnus Carlsen – 27 ani, Norvegia și chalangerul Fabiano Caruana, 26 ani – SUA.

       Meciul v-a cuprinde 12 partide. În caz de egalitate se vor juca 4 partide de rapid (25 min + 10 secunde). În caz de egalitate vor fi jucate 2 partide blitz 5 min + 3 sec. și dacă v-a fi nevoie încă 2 partide, apoi în cele din urmă — v-a urma Armaghedon – în care albele au 5 minute iar negrele — 4, dar remiza v-a face jucătorul cu piesele negre campion mondial.

Fondul de premiere constituie 1 milion de euro.

Președintele FSM dl Igor Dodon a participat la ceremonia solemnă de deschidere a Campionatului mondial de șah la Londra. L-a felicitat pe noul Președinte FIDE, Arkadi Dvorkovici, cu ocazia alegerii în această funcție. Totodată, l-a felicitat și pe Marele Maestru Viorel Bologan cu ocazia numirii lui oficiale în funcția de director executiv al Federației mondiale de șah. Dl Igor Dodon a avut discuții despre colaborarea în propagarea şahului cu conducătorii federațiilor naționale din mai multe țări și șahiști cunoscuți în toată lumea, a urat succes campionului mondial actual, norvegianului Magnus Karlsen, și americanului Fabiano Caruano, candidatului la coroana mondială de șah.

* * * * * * *

* * * * * * *

Vezi aici site-ul oficial

Related posts

Leave a Comment