Turneului Național la Șah între echipele cluburilor şi asociaţiilor din raioane 2018

                                       Asociația Raională de Șah Drochia a cucerit medaliile de aur!
Federația de Șah a Republicii Moldova a desfășurat în perioada 01-02 decembrie 2018 ediţia a patra a Turneului Național la șah între echipele cluburilor şi asociaţiilor din raioane. În premieră, echipele au fost formate din 3 persoane cu viza de reședință în raionul respectiv: doi bărbaţi şi o femeie. Competiţia s-a desfășurat conform sistemului elvețian în 7 runde.
După o luptă interesantă pe locul 1 s-a clasat echipa Asociației Raionale de Șah Drochia. Din echipă au făcut parte Vlada Bejan şi candidaţii în maeştri Sergiu Bejam şi Vadim Parpalac. Şahiştii din Drochia au acumulat 17 puncte în 7 punde. Ca şi în anul trecut, medaliile de argint le-a obținut echipa Asociaţiei de şah din Găgăuzia (16 puncte), iar locul 3 i-a revenit Asociaţiei de şah a raionului Ialoveni (15,5 puncte). Au demonstrat o bună pregătire și Asociaţiile de şah din Floreşti, Ungheni, Ştefan Vodă, Ocniţa, Dubăsari, Făleşti, Orhei, Călăraşi, Edineț, Rîșcani, Taraclia, Sângerei, Basarabeasca, Străşeni, Cimişlia şi Hânceşti.
Participarea la acest turneu prestigios a fost o bună pregătire pentru şahiştii, care vor participa în perioada 08 – 16 decembrie 2018 la Liga Întîia a campionatului Republicii Moldova cu un fond solid de premiere, în care premiul pentru primul loc va fi de zece mii de lei . O conotație deosebită îi oferă Campionatului faptul, că învingătorii turneului obțin dreptul de a participa în Liga Superioară a Campionatului R. Moldova la șah, care se va desfășura în ianuarie 2018.

* * *

REGULAMENTUL

   Turneului Național la șah între echipele cluburilor şi asociaţiilor  din  raioane

I. Scopul:

      –  popularizarea şahului în raioanele ţării.

II. Perioada şi locul desfăşurării competiţiilor

         Turneul Național la șah între echipele cluburilor şi asociaţiilor  din  raioane va avea loc  în incinta Clubului de Șah și Joc de Dame  (mun. Chişinău, str. Șciusev, 111)   în perioada  01-02 decembrie 2018.

        Adunarea tehnică şi tragerea la sorţi vor avea loc  în data de  01decembrie  la ora 12.00.

        Începutul primei runde –  ora 13.00.  

III. Condiţiile de participare

         Se  invită cîte o echipă de la fiecare club şi asociaţie de şah afiliate la Federaţia de şah. Componența echipelor – 3 șahiști ( 2 bărbaţi şi o femeie).

         Lista sportivilor în formă electronică urmează să fie prezentate pînă la 29 noiembrie prin e-mail clubuldesah.md@mail.ru sau prin fax 022-237-672.  Ofertele de participare  în original urmează să fie prezentate  pînă la  ora 12.00

la 01 decembrie 2018.

         Competiţiile se vor desfăşura conform sistemului elvețian în 7 runde. Pe 01.12.2018 vor avea loc primele 3 runde,  pe 02.12.2018 de la 10.00 – 4 runde.

Fiecărui jucător i se acordă  la partidă 25 minute.

IV. Determinarea învingătorilor

         Echipele învingătoare a competiţiilor se determină după suma numărului de puncte acumulate . În caz că două sau mai multe echipe obţin un  număr egal de puncte se aplică suplimentar  următoarele criterii de departajare:

a)                 Puncte  ( puncte de partidă);

b)                Puncte de meci (2 pentru victorie, 1 pentru remiză, 0 pentru infrangere)

c)                 Rezultatele echipelor din aceeași grupă de puncte, conform  punctelor de meci.

 V. Condiţiile administrativ-financiare

       Cheltuielile, ce ţin de organizarea competiţiilor, arbitrare, cazarea , masa şi premierea învingătorilor, le suportă  Federaţia de Șah.  Cheltuielile, legate de delegarea participanţilor (drum etc.)  le suportă organizaţiile care deleghează sportivii.  

VI. Condiţii de premiere

        Primele cinci echipe învingătoare a competiţiilor sunt decorate cu premii  bănești şi diplome, iar primele trei echipe  sunt decorate şi cu medalii.

Related posts

Leave a Comment